Városlista
2021. október 22, péntek - Előd

Hírek

2014. Június 18. 09:01, szerda | Helyi
Forrás: sonline.hu

Vészjelek: kevés a mentős és a mentőautó is a Balatonnál

Vészjelek: kevés a mentős és a mentőautó is a Balatonnál

Segélykiáltás hallik a mentőktől a balatoni szezon kezdetén; az érintett egészségügyi intézményektől

és maguktól a balatoni mentősöktől is „vészjeleket” fogtunk; már képben az országgyűlési képviselő is, ám az országos központ szerint „minden rendben”.

Három, de időnként csak két autó közlekedik, a siófoki mentőállomás hét szakemberéből négy fogható hadra a nyári szezon elején és nem lehet új dolgozókat fölvenni – erősítette meg információnkat egy balatoni mentős. Egyikük a Facebook-ra is írt a napokban: „A Balaton-parton nincs kocsifejlesztés, sőt, Siófokon négy kocsi helyett nagyon sokszor kettő megy. Sokszor az esetkocsin nincs menőtiszt, vagy orvos. Nem vesznek fel embert, nem engedik a túlórát, tehát spórolnak. Én ezt hazárdjátéknak nevezem. Javaslom mindenkinek, hogy vigyázzon szeretteire és önmagára, mert nem tudni, mikor ér oda érte a mentő. A kollégák minderről semmit nem tehetnek, ők mindent megtesznek értetek!”

A balatoni mentősök úgy hallják, hogy más egységektől vezényelnek majd kollégákat a nyárra a tópartra, de mivel mindenhol nagyon feszített a létszám, azt kérdik: ez esetben onnan vajon nem fog hiányozni a személyzet? Panaszaikkal, kétségeikkel meg kívánják keresni az új egészségügyi államtitkárt is, ugyanakkor Witzmann Mihály országgyűlési képviselőnek már a közbenjárását kérték.

Feltettük kérdéseinket az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-igazgatójának. Győrfi Páltól a következő válasz érkezett: „Siófok és környéke mentőellátása zavartalan, a szükséges mentőerők folyamatosan rendelkezésre állnak. A feladatszámokat folyamatosan monitorozzuk és a kapacitást a szükségletekhez igazítjuk (a betegség, sérülés miatt kieső dolgozók pótlását is sikerült megoldani). Felkészülve a várható feladatszám emelkedésre, a balatoni térségben hétvégenként, valamint július 1-től folyamatosan megerősített szolgálatot biztosítunk. A Balaton déli partján Balatonlelle, Siófok, Lengyeltóti, Fonyód mentőállomásokon a mentőkapacitást növeljük. Szükség esetén „különleges” mentőegységek (mentőhelikopter, mentőhajó, mentőmotor és a gyermek-mentőorvosi kocsi) is riaszthatók a bajbajutottakhoz, ezzel is tovább növelve a sürgősségi ellátás hatékonyságát.”

E közben lapunk információja szerint Witzmann Mihály már felvette a kapcsolatot a probléma megoldása érdekében az új egészségügyi államtitkárral, Zombor Gáborral.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 15:04, péntek | Belföld

Jó minőségű, de kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidéken

Jó minőségű, de a vártnál kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidék szekszárdi területein a nyári hőség és a kevés csapadék hatására.

2021. Október 22. 14:03, péntek | Belföld

Magyar filmek 1896-2021 címmel jelent meg filmtörténeti lexikon

A magyar filmkultúra 125 évének legfontosabb produkcióit ismerteti a Magyar filmek 1896-2021 című lexikon, amely a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kiadásában jelent meg.

2021. Október 22. 13:02, péntek | Életmód

Az eddig véltnél jóval több aszteroidával ütközött a Föld

Jóval több aszteroidával ütközött 3,5-2,5 milliárd évvel ezelőtt a korai Föld, abban az időszakban a becsapódások száma tízszer több lehetett az eddig feltételezettnél

2021. Október 22. 12:01, péntek | Belföld

Az arckrémek után a hajápolókat ellenőrzik

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából ellenőrzik, hogy a samponok, balzsamok, hajregeneráló készítmények és hajfestékek csomagolásán joggal szerepelnek-e a natúr, bio vagy vegán megjelölések.