Városlista
2021. október 22, péntek - Előd

Hírek

2014. Június 05. 10:35, csütörtök | Helyi
Forrás: sonline.hu

Új funkciót adtak az ivónak: rendőrségi központ a presszóból

Új funkciót adtak az ivónak: rendőrségi központ a presszóból

Körzeti rendőrségi központ lett a korábbi faluközepi presszóból Ságváron. A település képviselő-testülete úgy döntött, új funkciót ad a hajdani ivónak,

így kaphatott ott helyet Ságvár és öt közeli község (Balatonszabadi, Ádánd, Som, Nyim, Nagyberény) körzetimegbízotti irodája. A közel hárommillió forintos átalakítást az önkormányzat építőbrigádja végezte, s a működési költségeket is átvállalják a rendőrségtől.

– Ennyit megér az emberek biztonságérzetének a növelése – mondta a keddi átadón Kecskés Gábor ságvári polgármester. – Nagy az átmentő forgalom a falut átszelő 65-ös úton, a rosszban sántikálók is azon közlekednek. Kamerákra is költöttünk korábban; megtartó erő is lehet egy kistelepülésen, ha az emberek biztonságban érzik magukat.
A polgármester hangsúlyozta: ha épülhet egyszer egy modern kultúrház és elbontják az épülettömböt a falu központjában, a rendőrségnek akkor is megmarad a helye.

Minden segítségnek örülnek – mondta Pungor János ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes kedden Ságváron. Hozzátette: szükségük van a támogatásra és a munkájuk iránti bizalom megnyilvánulásának tekintik, ha a települések ilyen pozitívan állnak hozzá a közbiztonság erősítéséhez. Elvégre ez közös törekvésük.
– Persze, a kollégák, ha csak lehet, minél kevesebb időt töltenek majd az új ságvári Kmb-irodában – ígérte a főkapitány-helyettes. – Igyekeznek minél többet a közterületen lenni, mert arra helyezzük a hangsúlyt. Egy tyúklopás, vagy egy élet elleni cselekmény felderítése, a rendőrség szempontjából egyaránt fontos.

A ságvári Kmb-iroda a hat érintett település rendőreinek pihenőhelyül is szolgálhat, úgy alakították ki. Az pedig a különlegessége, hogy nem is olyan régen még teljesen más célokat szolgált, szomjukat oltották a helyiségben a falu ivócimborái. Akikért továbbra sem kell aggódni, hiszen csak egy ugrás az új rendőrségi irodától a Görbe Tök kiskocsma...

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 15:04, péntek | Belföld

Jó minőségű, de kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidéken

Jó minőségű, de a vártnál kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidék szekszárdi területein a nyári hőség és a kevés csapadék hatására.

2021. Október 22. 14:03, péntek | Belföld

Magyar filmek 1896-2021 címmel jelent meg filmtörténeti lexikon

A magyar filmkultúra 125 évének legfontosabb produkcióit ismerteti a Magyar filmek 1896-2021 című lexikon, amely a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kiadásában jelent meg.

2021. Október 22. 13:02, péntek | Életmód

Az eddig véltnél jóval több aszteroidával ütközött a Föld

Jóval több aszteroidával ütközött 3,5-2,5 milliárd évvel ezelőtt a korai Föld, abban az időszakban a becsapódások száma tízszer több lehetett az eddig feltételezettnél

2021. Október 22. 12:01, péntek | Belföld

Az arckrémek után a hajápolókat ellenőrzik

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából ellenőrzik, hogy a samponok, balzsamok, hajregeneráló készítmények és hajfestékek csomagolásán joggal szerepelnek-e a natúr, bio vagy vegán megjelölések.