Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2014. Augusztus 10. 15:19, vasárnap | Helyi
Forrás: sonline.hu

Siófok: megújult ambulancián látják el a gyermekeket

Siófok: megújult ambulancián látják el a gyermekeket

A felújított gyermekambulanciát adták át pénteken a siófoki kórházban.

Tavaly több mint ötezer kis beteget láttak el az ellátási terület negyven településéről, tudtuk meg Inczeffy István főigazgatótól; tették ezt egy kezelővel, kisebb váróval, ehhez képest mostanra kétszeresére nőtt a gyermekambulancia területe és két kezelőben is fogadni tudják az ellátásra szorulókat.

Az európai elvárásoknak megfelelő környezetet szerettek volna kialakítani – hangsúlyozta a főigazgató, Török Krisztina, a kórházakat fenntartó Gyemszi vezetője pedig azt emelte ki: szervezetüknek korábban csak arra futotta, hogy az adósságállománytól sújtott intézmények támogatására koncentráljon. – Sikerült azonban mára annyit spórolnunk, hogy mintegy „jutalomként” azoknak a kórházaknak is juttatni tudtunk, melyeknek évek óta stabil a gazdálkodása; ilyen a siófoki is – tette hozzá Török Krisztina.

Balázs Árpád siófoki polgármester arra emlékeztetett: amikor a kórházak kikerültek az önkormányzati fenntartásból, sokan féltek, hogy mi lesz az intézményekkel. – Én kezdettől fogva örültem, hogy több felelőse is lesz a siófoki kórháznak, hiszen a város továbbra is felelősnek érzi magát az intézmény sorsáért, s lám, a fenntartó is részt vesz a fejlesztésekben, forrást teremt hozzá; ehhez a mostani 25 millió forintos beruházáshoz és a kórházbővítés befejezéséhez is.

Balázs Árpád kiemelte: a civil szféra is megmozdult, hiszen jótékonysági strandfocitornán, illetve a víztornyot megmászó szuperhősök rendezvényén is a gyermekosztálynak gyűjtöttek. Ez alkalommal adták át a Szuperhősök elnevezésű akcióból vásárolt légzésfunkciós és gyógyszeradagoló készüléket, mely a légzési betegségek diagnosztizálásában segít.
A kórházbővítés befejezésén túl Witzmann Mihály országgyűlési képviselő azt is megemlítette: újabb sikeres pályázat révén 150 millió forintból energetikai korszerűsítést hajthat végre a siófoki intézet.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 17:00, szombat | Belföld

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program

A kormány újabb elemmel bővíti az otthonteremtési programot, amely további segítség a gyermekes családok számára - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.

2021. Szeptember 25. 16:08, szombat | Külföld

Gyorsan nő a napi új fertőzöttek száma Ukrajnában

Ukrajnában a szombati adatok szerint az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret, közülük több mint kétezren kórházi ápolásra szorulnak,

2021. Szeptember 25. 15:07, szombat | Belföld

Dolgoznak a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

A kormányzat jelenleg is dolgozik a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

2021. Szeptember 25. 14:02, szombat | Kék hírek

Több milliós kárt okoztak külföldi tolvajok Békéscsabán - VIDEÓ

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán.