Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2014. Augusztus 13. 09:06, szerda | Helyi
Forrás: sonline.hu

Reggel hattól este kilencig tilos a peca a szabad strandokon

Reggel hattól este kilencig tilos a peca a szabad strandokon

Csak reggel hat és este kilenc óra között tilos a horgászat a fürdőzésre kijelölt siófoki szabad strandokon

– így egyezett meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a strandokat fenntartó önkormányzati társasággal, a Balaton-parti Kft.-vel.

Amint megírtuk, horgászok nagy számban panaszolták, hogy a kft. emberei kitáblázták a szabad strandokat pecázást tiltó táblákkal. Erre az Ántsz hívta fel a kft. figyelmét. Lapunk érdeklődésére a megyei kormányhivataltól az ide vágó jogszabályszöveget kaptuk válaszként. Ez egyebek között kimondja: „Fürdőhely területén a fürdési szezonban horgászni nem szabad.” A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jelezte: nem ét egyet teljes mértékben ezzel a rendelkezéssel és egyeztetést kezdeményez.

A társaság most azt adta hírül: belátták, hogy a jogszabályt tiszteletben kell tartani. Ezért a Siófoki Horgász Egyesülettel egyeztetve azt a javaslatot tették levél formájában, hogy a táblákat lássák el kiegészítő információkkal, melyben pontosan megjelölik, hogy mely időszakban tilos a horgászat. Hiszen a pecások nyilvánvalóan nem a fürdőzők között hódolnak szenvedélyüknek ezeken a partszakaszokon, hanem azok elvonultával az éjszakai, reggeli órákban, amikor a csend miatt nagyobb fogási esély kínálkozik (éjszaka egyébként is tilos a fürdőzés). Ennek nyomán úgy állapodtak meg a Balaton-parti Kft.-vel: az arany- és ezüstparti partszakaszon a horgászatot csak 6 és 21 óra között tiltják meg, a táblákat ennek megfelelően módosítják.

A fürdési szezon május közepétől szeptember közepéig tart, ezen kívül a táblákat eltávolítják. A szabad strandokon kívül, a táblával nem jelölt szakaszokon korlátozás nélkül lehet horgászni, természetesen az észszerűség határain belül, nem zavarva a fürdőzőket.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 17:00, szombat | Belföld

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program

A kormány újabb elemmel bővíti az otthonteremtési programot, amely további segítség a gyermekes családok számára - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.

2021. Szeptember 25. 16:08, szombat | Külföld

Gyorsan nő a napi új fertőzöttek száma Ukrajnában

Ukrajnában a szombati adatok szerint az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret, közülük több mint kétezren kórházi ápolásra szorulnak,

2021. Szeptember 25. 15:07, szombat | Belföld

Dolgoznak a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

A kormányzat jelenleg is dolgozik a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

2021. Szeptember 25. 14:02, szombat | Kék hírek

Több milliós kárt okoztak külföldi tolvajok Békéscsabán - VIDEÓ

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán.