Városlista
2021. október 22, péntek - Előd

Hírek

2014. Június 06. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: sonline.hu

Őr vigyáz a Rózsakertre: fürdeni tilos, de fűre lépni szabad

Őr vigyáz a Rózsakertre: fürdeni tilos, de fűre lépni szabad

A főszezonban továbbra is őr figyel majd a Rózsakert rendjére, a fűre heveredést azonban nem tiltják, csak annyi a kívánalom, hogy ez kultúrált módon történjék.

Az idén is lesz őrzése a siófoki Rózsakertnek, nem lesz belőle szabadstrand – közölte érdeklődésünkre Kolumbán Tünde, a siófoki önkormányzat sajtóreferense. Nem igaz tehát a városban terjedő hír, hogy nem lehet megtiltani a fürdést az érintett, hajóállomás-közeli partszakaszon, így az őrzés is szükségtelenné vált. Igaz, hogy két éve a nyári szezon elején pénzhiányra hivatkozva nem volt őr a Rózsakertnél és valóban hamar szabadstranddá is alakult, de gyors döntéssel visszaállították a korábbi állapotot.

– A fürdés ott azért sem kívánatos, sőt, tilos (tábla is figyelmeztet erre, vízbe vezető bejáró sincsen kitéve), mert közel van a hajózási útvonalakhoz, ezért például az áramlási viszonyok sem teszik lehetővé ott a fürdőzést – így Kolumbán Tünde. – A főszezonban tehát továbbra is őr figyel majd a Rózsakert rendjére, a fűre heveredést azonban nem tiltjuk, csak annyi a kívánalom, hogy ez kultúrált módon történjék.
A sajtóreferens felhívta a figyelmet: a közeli Jókai-park kifejezetten rekreációs park kategóriába soroltatott, ott tehát akár piknikezni is lehet. Szabadstrandból pedig – tette hozzá – akad elegendő Siófokon.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 15:04, péntek | Belföld

Jó minőségű, de kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidéken

Jó minőségű, de a vártnál kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidék szekszárdi területein a nyári hőség és a kevés csapadék hatására.

2021. Október 22. 14:03, péntek | Belföld

Magyar filmek 1896-2021 címmel jelent meg filmtörténeti lexikon

A magyar filmkultúra 125 évének legfontosabb produkcióit ismerteti a Magyar filmek 1896-2021 című lexikon, amely a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kiadásában jelent meg.

2021. Október 22. 13:02, péntek | Életmód

Az eddig véltnél jóval több aszteroidával ütközött a Föld

Jóval több aszteroidával ütközött 3,5-2,5 milliárd évvel ezelőtt a korai Föld, abban az időszakban a becsapódások száma tízszer több lehetett az eddig feltételezettnél

2021. Október 22. 12:01, péntek | Belföld

Az arckrémek után a hajápolókat ellenőrzik

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából ellenőrzik, hogy a samponok, balzsamok, hajregeneráló készítmények és hajfestékek csomagolásán joggal szerepelnek-e a natúr, bio vagy vegán megjelölések.