Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2013. Április 06. 12:15, szombat | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Békák védelmében: a város tudta nélkül bontották föl az utat

Békák védelmében: a város tudta nélkül bontották föl az utat

A város tudta nélkül bontottak fel egy forgalmas bekötőutat Siófokon több helyütt is azért, hogy békaátjárókat építsenek.

A siofok.hu arról ír: a Törekibe vezető úton több szelvényben is békaátjárók kiépítése zajlik. Siófok polgármestere megdöbbenve tapasztalta, hogy ezek nem útfúrással épülnek.

Balázs Árpád polgármester levélben fordult a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelőségéhez, melyben tájékoztatást kér, hiszen a várost senki sem értesítette arról, hogy a békaátjárókat nem az eredeti tervek szerint, az útburkolat bontása nélküli, fúrásos technológiával készítik el, hanem aszfaltvágással. Siófok polgármestere nemcsak a technológia módosításának okára vár választ, hanem arra is, hogy meddig tartanak a munkálatok, valamint hogy a kivitelező miként állítja majd helyre az utat. A városvezető elvárja, hogy a Töreki városrész fő megközelítését szolgáló út felbontásának helyreállítása teljes szélességben, jó minőségben és rövid határidővel valósuljon meg.

Nemrég írtuk meg: többek között ugyancsak a békák védelme érdekében a környezetvédelmi felügyelőség nem adott engedélyt a szántódi rév és Szántódpuszta között tervezett kerékpárút építésére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 18:12, kedd | Külföld

Jövő év végére működésbe léphet az európai uniós utasregisztrációs rendszer

Jövő év végére működésbe léphet az európai uniós utasregisztrációs rendszer (ETIAS),

2021. Augusztus 03. 17:08, kedd | Belföld

Huszonhárom határsértőt találtak egy teherautóban Röjtökmuzsajnál

Huszonhárom határsértőt - köztük öt gyereket -találtak a rendőrök egy ponyvás teherautóban kedd reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsaj közelében

2021. Augusztus 03. 16:04, kedd | Kék hírek

Letartóztattak két, migránsokat szállító embercsempészt

Huszonnégy illegális határátlépőt szállított Magyarországról Ausztria felé a múlt héten két Hollandiából érkezett férfit, letartóztatták őket - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden közleményben az MTI-vel.

2021. Augusztus 03. 15:49, kedd | Bulvár

Hagyomány teremtő rendezvény Hajdúdorogon!

2021.07.24-én Hajdúdorogon egy nagyon szép környezetben került elsőként megrendezésre az Amatőr Strandfoci Bajnokság.