Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2014. Augusztus 14. 09:06, csütörtök | Helyi
Forrás: sonline.hu

Bajban háborgó a Balatonban: az északi partra indultak az úszók

Bajban háborgó a Balatonban: az északi partra indultak az úszók

Bajbajutott úszókat és két kajakost mentettek ki a tóból a balatoni vízirendőrök, munkájukat a légirendészet helikopterei segítették.

– A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére bejelentés érkezett, mely szerint egy zamárdi kemping előtti vízterületen két személy úszott az északi part irányába – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – Az idegenforgalmi szezonban a Balaton-partján szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség Légirendészetének pilótái helikopterrel, a siófoki vízirendőrök pedig szolgálati kisgéphajóval azonnal az úszók keresésére indultak. Az egyenruhások a levegőből rövid időn belül a parttól mintegy 400 méterre – kimerült állapotban – megtalálták a két 16 éves külföldi fiút, akik az északi part irányába tartottak. A fiúkat a vízirendőrök a szolgálati kisgéphajóba emelték, és mindkettőjüket épségben a kemping előtti sekély vízre vitték.

– A siófok vízirendőrök Balatonszéplak-felső előtti vízterületre vonultak, mert bejelentés érkezett, hogy – az elsőfokú viharjelzés ideje alatt – a parttól körülbelül 3000 méterre két személy evezett egy-egy kajakkal az északi part irányába – közölte az SMRFK. – Közben a Készenléti Rendőrség pilótái helikopterrel a kajakosok keresését megkezdték. Rövid időn belül a levegőből a siófoki Újhelyi strand előtti vízterületen megtalálták a két személyt, akiknek pontos tartózkodási helyét a vízirendőröknek jelezték. Az egyenruhások a 45 éves budapesti apát és 16 éves fiát szolgálati kisgéphajójukkal a part közelébe kísérték. A fiút figyelmeztetésben részesítették, édesapjával szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 17:00, szombat | Belföld

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program

A kormány újabb elemmel bővíti az otthonteremtési programot, amely további segítség a gyermekes családok számára - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.

2021. Szeptember 25. 16:08, szombat | Külföld

Gyorsan nő a napi új fertőzöttek száma Ukrajnában

Ukrajnában a szombati adatok szerint az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret, közülük több mint kétezren kórházi ápolásra szorulnak,

2021. Szeptember 25. 15:07, szombat | Belföld

Dolgoznak a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

A kormányzat jelenleg is dolgozik a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

2021. Szeptember 25. 14:02, szombat | Kék hírek

Több milliós kárt okoztak külföldi tolvajok Békéscsabán - VIDEÓ

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán.