Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2013. Április 12. 10:28, péntek | Helyi
Forrás: http://www.siofokinapilap.hu

Átalakul a hulladékos közszolgáltató

Átalakul a hulladékos közszolgáltató

Átalakul az AVE-Zöldfok Zrt., mert a társaság jelenlegi formájában nem alkalmas a lakossági hulladékelszállítási közszolgáltatás végzésére.

Az új hulladékról szóló törvény értelmében ugyanis 2014. január 1-től hulladékszállítást csak többségi hazai önkormányzati tulajdonú, nonprofit szervezet végezhet, amely szerződéses viszonyban áll a települési önkormányzatokkal.
Az AVE-Zöldfok Zrt. legutóbbi közgyűlésén emiatt az a döntés született, hogy a társaság átalakul és létrejön az AVE Balaton Zrt. valamint a Zöldfok Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Kft. A lakossági hulladékszállítást várhatóan siófoki önkormányzat többségi tulajdonában álló cég végzi majd, ám erről döntés még nem született.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 17:08, kedd | Belföld

Huszonhárom határsértőt találtak egy teherautóban Röjtökmuzsajnál

Huszonhárom határsértőt - köztük öt gyereket -találtak a rendőrök egy ponyvás teherautóban kedd reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsaj közelében

2021. Augusztus 03. 16:04, kedd | Kék hírek

Letartóztattak két, migránsokat szállító embercsempészt

Huszonnégy illegális határátlépőt szállított Magyarországról Ausztria felé a múlt héten két Hollandiából érkezett férfit, letartóztatták őket - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden közleményben az MTI-vel.

2021. Augusztus 03. 15:49, kedd | Bulvár

Hagyomány teremtő rendezvény Hajdúdorogon!

2021.07.24-én Hajdúdorogon egy nagyon szép környezetben került elsőként megrendezésre az Amatőr Strandfoci Bajnokság.

2021. Augusztus 03. 15:03, kedd | Életmód

Biztató eredményeket hozott egy koronavírus elleni gyógyszer

Biztató eredményeket hozott Görögországban egy izraeli gyógyszer, amelyet a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen fejlesztettek ki.