Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2013. Április 09. 09:13, kedd | Helyi
Forrás: www.kapos.hu

Tovább mélyül a Balaton - 115 centi alatt nem nyitják a Sió-zsilipet

 Tovább mélyül a Balaton - 115 centi alatt nem nyitják a Sió-zsilipet

Rohamosan emelkedik a balatoni vízszint, a szakemberek azonban még kivárnak. Hétfőn a tó mélysége Siófoknál már meghaladta a bűvös 110 centiméteres határt is.

115 centiméterig nem nyitják ki Sió-zsilipet - tájékoztatta szerkesztőségünket a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője, Csonki István. Hozzátette: a nyitást tervezik, azonban a Kapos folyó és a többi somogyi vízfolyás magas vízállása miatt egyelőre még kivárnak.

A Balaton vízállása hétfő reggel 112 centiméteren állt Siófoknál. A mostanihoz hasonló értékeket, legutóbb 2011 májusában mértek. Akkor 110 centiméter volt a víz mélysége. A tó 2010-ben érte el évtizedes rekordját, akkor 130 centis vízállást mértek a szakemberek.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Balaton vízszintje az esőzések hatására esetenként napi két centiméterrel is emelkedett, ezért a Közép-dunántúli Vízügyi igazgatóság szakemberei már hónap elején megkezdték a felkészülést a Sió-zsilip megnyitására. Akkor azt mondták, a nyitásra április végén, május elején lehet számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 18:12, kedd | Külföld

Jövő év végére működésbe léphet az európai uniós utasregisztrációs rendszer

Jövő év végére működésbe léphet az európai uniós utasregisztrációs rendszer (ETIAS),

2021. Augusztus 03. 17:08, kedd | Belföld

Huszonhárom határsértőt találtak egy teherautóban Röjtökmuzsajnál

Huszonhárom határsértőt - köztük öt gyereket -találtak a rendőrök egy ponyvás teherautóban kedd reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsaj közelében

2021. Augusztus 03. 16:04, kedd | Kék hírek

Letartóztattak két, migránsokat szállító embercsempészt

Huszonnégy illegális határátlépőt szállított Magyarországról Ausztria felé a múlt héten két Hollandiából érkezett férfit, letartóztatták őket - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden közleményben az MTI-vel.

2021. Augusztus 03. 15:49, kedd | Bulvár

Hagyomány teremtő rendezvény Hajdúdorogon!

2021.07.24-én Hajdúdorogon egy nagyon szép környezetben került elsőként megrendezésre az Amatőr Strandfoci Bajnokság.