Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2013. Április 11. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: siofok.hu

Leszakadt Sió-part: megkezdték a helyreállítást

 Leszakadt Sió-part: megkezdték a helyreállítást

A vízügy munkatársai ma megkezdték a Sió-csatorna siófoki belvárosi szakaszán annak a sérült mederrésznek a végleges helyreállítását, amire három éve várt a város.

A csatorna partfala még 2010-ben csúszott meg az akkori heves esőzések következtében.

A meder sérülése miatt a Sió-parti kerékpárút mintegy 100-150 méteres szakasza is leszakadt. A biciklis utat és a korlátot most a Sió-mederrel párhuzamosan helyreállítják. A munkálatok várhatóan júniusig fejeződhetnek be. Az érintett szakaszt ma lezárták, az önkormányzati hivatal pedig arra kér mindenkit, hogy fokozottan figyelje a korlátozást jelző táblákat, és a munkálatok ideje alatt az átlagosnál körültekintőbben közlekedjen az úton.

Az elmúlt időszakban több kerékpáros jelezte a városházán: gondot okoz számukra a Sió-parti kerékpárút használata. A biciklisek a nyáron újra teljes hosszban használhatják a számukra épített utat, aminek helyreállítására mindeddig nem volt lehetőség. Siófok a Belügyminisztériumtól 2010-ben vis major támogatást is nyert a kerékpárút sérült szakaszának rendbetételére, a pénzösszeget azonban a város nem tudta felhasználni a rézsű helyreállításának hiánya miatt.
A város többször kérte az illetékes vízügyi igazgatóságot a partmű helyreállítási munkálatainak elvégzésre, a szakhatóság azonban eddig forrás hiányában nem tudott eleget tenni kötelezettségének.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 18:12, kedd | Külföld

Jövő év végére működésbe léphet az európai uniós utasregisztrációs rendszer

Jövő év végére működésbe léphet az európai uniós utasregisztrációs rendszer (ETIAS),

2021. Augusztus 03. 17:08, kedd | Belföld

Huszonhárom határsértőt találtak egy teherautóban Röjtökmuzsajnál

Huszonhárom határsértőt - köztük öt gyereket -találtak a rendőrök egy ponyvás teherautóban kedd reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsaj közelében

2021. Augusztus 03. 16:04, kedd | Kék hírek

Letartóztattak két, migránsokat szállító embercsempészt

Huszonnégy illegális határátlépőt szállított Magyarországról Ausztria felé a múlt héten két Hollandiából érkezett férfit, letartóztatták őket - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség kedden közleményben az MTI-vel.

2021. Augusztus 03. 15:49, kedd | Bulvár

Hagyomány teremtő rendezvény Hajdúdorogon!

2021.07.24-én Hajdúdorogon egy nagyon szép környezetben került elsőként megrendezésre az Amatőr Strandfoci Bajnokság.