Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Július 04. 12:08, csütörtök | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Vége a vitának, újra lesz klíma a siófoki kórházban

Vége a vitának, újra lesz klíma a siófoki kórházban

Ismét üzemelhet a klíma, ha szükséges a siófoki kórházban. Az intézet és a Siófok Holdinghoz tartozó Termofok Kft. vezetése ugyanis aláírta az ehhez szükséges szerződést.

Egy éve nagy port vert fel, amikor a júliusi hőségben nem működött a légkondicionáló, melegtől szenvedtek a betegek a kórtermekben, műtéteket is el kellett halasztani, mert a kórház és a szolgáltató Termofok nem tudott egyezségre jutni egymással. Akkor azt a tájékoztatást kaptuk: a várótermekben, a szakrendelőkben és a műtőkben működött a hűtés, csak a kórtermekben nem, ám tény, hogy egyes műtéteket is el kellett halasztani a sebgyógyulásra, a fertőzésveszélyre való tekintettel. Folyamatosan vásárolt e közben az intézmény mobil légkondicionálókat, a kft. által akkor kért egynapi központi klimatizálási költségből három ilyet is be tudtak szerezni


A két fél közötti vitának vége, bár az egyezség részleteiről nem tudni, a siófoki városháza arról tájékoztatott: a légkondicionáló rendszer üzemkész, a Termofok munkatársai elvégezték a karbantartást. A klíma egyelőre még nem működik, mert a kórház nem kérte ezt. A kért indítás előtt két nappal korábban kell ezt jeleznie az intézetnek. „A kórház jelenlegi vezetése a megoldásra törekedett, mindkét fél kompromisszumkész volt, így sikerült szerződést kötnie a kórháznak és Termofok Kft.-nek” – áll a városházi tájékoztatóban.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.