Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2017. Március 26. 13:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Üvegszilánkot találtak egy Magyarországon is forgalmazott gombakonzervben

Üvegszilánkot találtak egy Magyarországon is forgalmazott gombakonzervben

Üvegszilánkot talált egy németországi vásárló a LaoGanMa márkájú, chiliolajban tartósított gombakonzervben, a termékből Magyarországra is került,

ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy a konzerveket vigyék vissza a vásárlás helyére.

A Nébih honlapján tette közzé, hogy az Európai Unió tagállamait annak élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesítették a kockázatról, miután a termékben üvegszilánkot találtak.

A kínai szállítmány egy holland vállalkozáson keresztül érkezett az unióba, és a holland közvetítőn keresztül Magyarországra is szállítottak a termékből. A LaoGanMa márkájú, 210 grammos üvegkonzerv chiliolajban tartósított gomba január 13-án érkezett Magyarországra.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ellenőrizzék a január 13-a után vásárolt termékeket. Akinek van ilyen terméke, semmiképp se fogyassza el, hanem vigye vissza a vásárlás helyére - szólított fel a hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.