Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Május 19. 09:59, hétfő | Helyi
Forrás: sonline.hu

Út Sió-híddal kétmilliárdból: előbbre hozták az építkezést Siófokon

Út Sió-híddal kétmilliárdból: előbbre hozták az építkezést Siófokon

Hamarosan indulhat a várost délről elkerülő tehermentesítő út első szakaszának, valamint egy új Sió-hídnak az építése Siófokon.

Már a kivitelezői pályázatra beérkezett ajánlatok értékelése zajlik, s mivel mindegyik alatta van a 2,2 milliárd forintos keretösszegnek, továbbá „profi”, az útépítésben jártas pályázókról van szó, így jó esély van rá, hogy rövidesen eredményt hirdethetnek és megtörténhet a munkaterület átadása.

Az állami beruházás keretében most a kiliti városrész előtti autópályalehajtó körforgalmától a Kele utcáig tartó szakasz készül el, de ahogyan Balázs Árpád siófoki polgármester fogalmazott: „kényszer” a továbbépítése.
A legutóbbi közmeghallgatáson az is kiderült ugyanakkor, hogy a Molnár István utcaiak attól tartanak: amíg nem épül tovább az elkerülő út, a forgalom az utcájukra zúdul; nyúlfarknyinak nevezték a megjelent lakók a tervezett, alig több mint négyszáz méteres útszakaszt. Balázs Árpád polgármester egyebek között azt válaszolta: átmenő teherforgalomtól nem kell tartani, a nehéz teherjárművek nem mehetnek arra, a személygépkocsik száma azonban bizonyára megnő majd, de ez már „egyébként sem az előkészítés, a véleményalkotás ideje, legalább tíz éve tervezzük az utat”.

A siófoki városvezető facebook-bejegyzésében arra is emlékeztet: épült már út Siófokon máskor is több ütemben, sokáig emlékezetes marad például, amikor a városon átvezető jelenlegi négysávos készült, egy ház hosszú ideig az út közepében állt, mert nem tudtak megegyezni a tulajdonosával a kisajátítási összegről.

Az elkerülő úttal párhuzamosan közös kerékpár- és gyalogút is keresztezi a Sió-csatornát – tudta meg lapunk. Acél szerkezetű ívhíd létesül a Sió fölött. Az előkészítő munkák már tavaly befejeződtek, ám korábban csak 2015-ös építkezéskezdésről volt szó. Balázs Árpádtól tudjuk: Witzmann Mihály megyei útügyi biztos járt közben az állami beruházás előbbre hozatala érdekében. Az újdonsült országgyűlési képviselő további jó hírrel is szolgált: az önkormányzat visszakaphatja az államtól azt a pénzt, amit korábban a nyomvonal kialakításához szükséges telekvásárlások és a tervek készítése során fizetett.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.