Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Augusztus 07. 12:58, szerda | Helyi
Forrás: siofokinapilap.hu

Újabb hőhullámmal küzdünk,péntekig nem enyhül a hőség

Újabb hőhullámmal küzdünk,péntekig nem enyhül a hőség

Siófok Város Önkormányzata ezúttal is fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten minden eszközzel gondosodjon a városban élők és nyaralók egészségéről.

Csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. A város - ahogy két héttel ezelőtt - úgy most is gondoskodott az orvosi szolgálat megerősítéséről, közterületeken az ivóvíz biztosításáról és arról, hogy a legerősebb napsütésben legyen hova bemenekülniük azoknak, akik az utcán nehezen viselik a meleget.

A hőség az elkövetkező két napban nem enyhül, a legmagasabb nappali levegőhőmérséklettel csütörtökön kell számolnunk. A meteorológia tájékoztatása szerint ezen a napon tűző napsütésben a hőmérséklet a városban elérheti a 39-40 fokot, és a levegő a hajnali órákban sem hűl 25 fok alá. Enyhülés pénteken délutántól várható.

Felhívjuk a lakosság és a nyaralóvendégek figyelmét arra, hogy a hőségben a siófoki városháza földszintjén, az ügyfélszolgálaton van lehetőség hűsölni, amely a Városháza tér felőli parkolóból és a Fő téri főbejáraton keresztül egyaránt megközelíthető. Ugyanitt ivóvízhez is juthatnak azok, akik rosszul érzik magukat. A városi rendőrkapitányság épülete és a Sió Pláza ugyancsak nyitott azok előtt, akik a rendkívüli meleg elől menekülnek. Siófok Város Önkormányzata ezúttal is kéri a légkondícionált bankok és kereskedelmi üzletek vezetőit arra, hogy tartsák nyitva ajtóikat azok előtt, akik nehezen viselik a hőséget és a kánikula az egészségüket veszélyezteti.

A Siófoki Kórház felkészült a nagyobb betegforgalomra, az orvosi ügyeletet és az üdülőorvosi –szolgálaton pedig ismét megerősített szolgálattal dolgoznak a gyógyítók. Ezúttal is igaz, hogy aki közterületen rosszul érzi magát, és rendőrt vagy városőrt lát, bátran kérjen segítséget tőlük.

Hibátlanul működnek és tiszta ivóvizet adnak a siófoki közkutak, de egészséges szomjoltóhoz juthatnak a járókelők a DRV Zrt. által kihelyezett vízadagoló automatákból is. Ilyet berendezést a Víztorony lábánál, a rendőrkapitányság épületében valamint a DRV Zrt. ügyfélszolgálati irodájában is találnak a város vendégei és lakói.

A strandolókra a fürdők terültén dolgozó mentőszolgálat munkatársai ügyelnek. Emellett továbbra is igaz, hogy a vízparton mindenki próbáljon fokozottan figyelni embertársaira, hiszen a nyílt vízen való tartózkodásnak a forróságban különösen megvannak a veszélyei.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén