Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Június 05. 10:35, csütörtök | Helyi
Forrás: sonline.hu

Új funkciót adtak az ivónak: rendőrségi központ a presszóból

Új funkciót adtak az ivónak: rendőrségi központ a presszóból

Körzeti rendőrségi központ lett a korábbi faluközepi presszóból Ságváron. A település képviselő-testülete úgy döntött, új funkciót ad a hajdani ivónak,

így kaphatott ott helyet Ságvár és öt közeli község (Balatonszabadi, Ádánd, Som, Nyim, Nagyberény) körzetimegbízotti irodája. A közel hárommillió forintos átalakítást az önkormányzat építőbrigádja végezte, s a működési költségeket is átvállalják a rendőrségtől.

– Ennyit megér az emberek biztonságérzetének a növelése – mondta a keddi átadón Kecskés Gábor ságvári polgármester. – Nagy az átmentő forgalom a falut átszelő 65-ös úton, a rosszban sántikálók is azon közlekednek. Kamerákra is költöttünk korábban; megtartó erő is lehet egy kistelepülésen, ha az emberek biztonságban érzik magukat.
A polgármester hangsúlyozta: ha épülhet egyszer egy modern kultúrház és elbontják az épülettömböt a falu központjában, a rendőrségnek akkor is megmarad a helye.

Minden segítségnek örülnek – mondta Pungor János ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes kedden Ságváron. Hozzátette: szükségük van a támogatásra és a munkájuk iránti bizalom megnyilvánulásának tekintik, ha a települések ilyen pozitívan állnak hozzá a közbiztonság erősítéséhez. Elvégre ez közös törekvésük.
– Persze, a kollégák, ha csak lehet, minél kevesebb időt töltenek majd az új ságvári Kmb-irodában – ígérte a főkapitány-helyettes. – Igyekeznek minél többet a közterületen lenni, mert arra helyezzük a hangsúlyt. Egy tyúklopás, vagy egy élet elleni cselekmény felderítése, a rendőrség szempontjából egyaránt fontos.

A ságvári Kmb-iroda a hat érintett település rendőreinek pihenőhelyül is szolgálhat, úgy alakították ki. Az pedig a különlegessége, hogy nem is olyan régen még teljesen más célokat szolgált, szomjukat oltották a helyiségben a falu ivócimborái. Akikért továbbra sem kell aggódni, hiszen csak egy ugrás az új rendőrségi irodától a Görbe Tök kiskocsma...

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.