Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2014. Június 05. 10:35, csütörtök | Helyi
Forrás: sonline.hu

Új funkciót adtak az ivónak: rendőrségi központ a presszóból

Új funkciót adtak az ivónak: rendőrségi központ a presszóból

Körzeti rendőrségi központ lett a korábbi faluközepi presszóból Ságváron. A település képviselő-testülete úgy döntött, új funkciót ad a hajdani ivónak,

így kaphatott ott helyet Ságvár és öt közeli község (Balatonszabadi, Ádánd, Som, Nyim, Nagyberény) körzetimegbízotti irodája. A közel hárommillió forintos átalakítást az önkormányzat építőbrigádja végezte, s a működési költségeket is átvállalják a rendőrségtől.

– Ennyit megér az emberek biztonságérzetének a növelése – mondta a keddi átadón Kecskés Gábor ságvári polgármester. – Nagy az átmentő forgalom a falut átszelő 65-ös úton, a rosszban sántikálók is azon közlekednek. Kamerákra is költöttünk korábban; megtartó erő is lehet egy kistelepülésen, ha az emberek biztonságban érzik magukat.
A polgármester hangsúlyozta: ha épülhet egyszer egy modern kultúrház és elbontják az épülettömböt a falu központjában, a rendőrségnek akkor is megmarad a helye.

Minden segítségnek örülnek – mondta Pungor János ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes kedden Ságváron. Hozzátette: szükségük van a támogatásra és a munkájuk iránti bizalom megnyilvánulásának tekintik, ha a települések ilyen pozitívan állnak hozzá a közbiztonság erősítéséhez. Elvégre ez közös törekvésük.
– Persze, a kollégák, ha csak lehet, minél kevesebb időt töltenek majd az új ságvári Kmb-irodában – ígérte a főkapitány-helyettes. – Igyekeznek minél többet a közterületen lenni, mert arra helyezzük a hangsúlyt. Egy tyúklopás, vagy egy élet elleni cselekmény felderítése, a rendőrség szempontjából egyaránt fontos.

A ságvári Kmb-iroda a hat érintett település rendőreinek pihenőhelyül is szolgálhat, úgy alakították ki. Az pedig a különlegessége, hogy nem is olyan régen még teljesen más célokat szolgált, szomjukat oltották a helyiségben a falu ivócimborái. Akikért továbbra sem kell aggódni, hiszen csak egy ugrás az új rendőrségi irodától a Görbe Tök kiskocsma...

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 11:54, kedd | Belföld

Sok helyen mintegy 10 fokkal volt enyhébb a reggel az előző naphoz képest

Hétfőhöz képest sok helyen mintegy 10 fokkal magasabb hőmérsékleti értékeket mértek kedd reggel.

2021. Január 19. 11:00, kedd | Bulvár

Gal Gadot főszereplésével készül kémthriller a Netflixnek

A Netflix szerezte meg a Heart of Stone című kémthriller forgalmazási jogait, amelynek főszerepét az izraeli filmcsillag, Gal Gadot játssza - osztotta meg értesülését a deadline.com hollywoodi hírportál.

2021. Január 19. 09:43, kedd | Belföld

Meghalt 111 beteg, 573-mal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 111, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 573 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

2021. Január 19. 08:54, kedd | Külföld

A fertőzöttek száma 95,5 millió, a halálos áldozatoké több mint kétmillió a világon

A világban 95 544 853-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 039 947-re a halálos áldozatok és 52 617 324-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.