Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 12. 12:08, szombat | Helyi
Forrás: sonline.hu

Tulajdonrészüket kérik a balatoni szemétlerakókból

Tulajdonrészüket kérik a balatoni szemétlerakókból

Senki nem vitatja már a tulajdonjogukat a somi, balatonkeresztúri és ordacsehi hulladéklerakóban, csupán az a kérdés, hogy mikor juthatnak a tulajdonrészükhöz –

erről tájékoztatta a balatonfenyvesi képviselőket Nagy Mariann ügyvéd a községi testület legutóbbi ülésén.

Harminckét olyan önkormányzat ment perre a siófoki önkormányzattal, illetve a siófoki székhelyű AVE Zöldfok Zrt.-vel, mely nem a siófoki központú kelet-, hanem a nyugat-balatoni hulladékgazdálkodási társuláshoz csatlakozott. A per akkor indult, amikor – a jogász szavaival – Siófok el akarta adni a lerakókat a Zöldfoknak. Tavaly egész évben folyt már a bírósági eljárás, a 45 ezer lakos által alkotott 32 település 800 millió forintnyi vagyontömegéről megy a vita, az ügyvéd tájékoztatása szerint azonban immár csak azon: 2015-ben, vagy előbb „adják ki” a tulajdoni hányadukat a lerakókban.

– Az ISPA-projektre eredetileg szerződött önkormányzatok közötti egyezség egyértelműen fogalmaz: az önkormányzatoknak tulajdonjoguk van minden, a projekt keretében épült lerakóban – így Nagy Mariann. Lombár Gábor balatonfenyvesi polgármester, a nyugat-balatoni társulás elnöke arról beszélt: könnyebben mehet talán az egyezkedés a jövőben, ha állami tulajdonba kerül az AVE-csoport, így a Zöldfok is. A per során az állam képviselői nem vitatták a tulajdonjogukat – jegyezte meg az ügyvédnő.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.