Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. November 17. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Több mint félmilliárd forintnyi összegért újítják fel az ukrán elnöki rezidencia lugasát

Több mint félmilliárd forintnyi összegért újítják fel az ukrán elnöki rezidencia lugasát

Költségvetési pénzből csaknem 24 millió hrivnyáért, azaz körülbelül 648 millió forintért újítják fel Viktor Janukovics ukrán elnök vidéki, Kárpátok-beli rezidenciájának kerti lugasát - adta hírül pénteken az ukrán média.

A hírre reagálva a bebörtönzött volt ukrán kormányfő, Julija Timosenko Egyesült Ellenzék-Haza (Batykivscsina) nevű pártja közleményben tiltakozott, követelve a pénz visszafizetését az állami költségvetésbe.
"A 24 milliós költségvetési összeg, amelyet Janukovics lugasának felújítására különítettek el, világos bizonyítéka annak, hogy a mai Ukrajnában javíthatatlan tolvajok és gazemberek vannak hatalmon. Követeljük, hogy Janukovics elnök személyesen tegyen nyilatkozatot ennek az összegnek a költségvetésbe történő visszatérítéséről, továbbá a pénz átcsoportosításáról a pedagógusok, az orvosok és a lakosság egyéb kis jövedelmű rétegei javára" - idézte az UNIAN hírügynökség az ellenzéki pártot.
Az állami felvásárlásokról szóló közlönyben megjelent adatok szerint az Ivano-Frankivszk megyei Huta településen lévő Szinegora állami rezidencia kerti pavilonjának és a hozzá tartozó lugasnak a felújítására a megyei adminisztráció regionális fejlesztési és építésügyi főhivatala november 14-én szerződést kötött a Prominvesztbank cégcsoporthoz tartozó UNR PIB nevű vállalattal 23,99 millió hrivnya értékben. Az ukrán médiában megjelent értesülések szerint a cég verseny nélküli tenderen nyerte el a megbízást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.