Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Október 05. 11:51, hétfő | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Több ezer fertőzéses eset kimaradt a brit nyilvántartásból

Több ezer fertőzéses eset kimaradt a brit nyilvántartásból

Több ezer eset kimaradt az utóbbi napokban a nagy-britanniai koronavírus-fertőzések napi nyilvántartásából, és ezek utólagos hozzáadásával átlépte a félmilliót a járvány kezdete óta kimutatott fertőzések száma.

A brit egészségügyi minisztérium vasárnap éjjel ismertetett, korrigált összesítésében közölte: a szeptember 25. és október 2. közötti időszakban országszerte 15 841 olyan koronavírus-fertőzést szűrtek ki, amelyek a számítógépes feldolgozórendszer meghibásodása miatt nem kerültek be a napi adatismertetésekbe.

A tárca ezeket a pozitív leleteket most hozzáadta a nyilvántartáshoz, így a vasárnap éjjel közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 22 961 újonnan kiszűrt esettel emelkedett a koronavírus-fertőzések száma Nagy-Britanniában.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a korábbi nyilvántartási hiba miatt kimaradt esetek utólagos feldolgozása mesterségesen magasra hajtja az új koronavírus-fertőzéses esetek naponta ismertetett számát.

Ugyanez a nyilvántartási hiba már a szombat estével zárult 24 órában is több mint 12 ezerrel növelte az új koronavírus-fertőzésekről beérkezett számokat. Ez hozzávetőleg a kétszerese volt a korábbi napok adatainak.

Az egészségügyi minisztérium vasárnap éjjeli ismertetése szerint a hibát kijavították, a nyilvántartásból korábban kimaradt fertőzéseket a szombati és a vasárnapi adatsorokban tüntették fel és ez emelte meg hirtelen a napi számokat.

A kiegészített adatok szerint Nagy-Britanniában eddig 22,7 millió koronavírustesztet végeztek el; vasárnap estig ezek közül 502 978-nak az eredménye lett pozitív.

A halálos áldozatok száma 42 350.

A vasárnap estig eltelt 24 órában 33-an haltak meg Nagy-Britanniában a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19-ben. Szombaton 59, a megelőző két napban egyaránt 71 halálos áldozatról érkezett jelentés.

Áprilisban, a nagy-britanniai koronavírus-járvány tavaszi tetőzésének időszakában előfordult, hogy 1200-nál több napi halálesetről számoltak be a brit egészségügyi hatóságok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése