Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Július 18. 18:05, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Tíz percen belül háromszor próbált rabolni - VIDEÓ

Tíz percen belül háromszor próbált rabolni - VIDEÓ

A kutyás körzeti megbízott leteperte, a rablási nyomozók őrizetbe vették azt a 45 éves férfit, aki tíz percen belül három pomázi helyszínen próbált pénzt szerezni.

Az első bejelentés 2020. július 17-én 9 óra 20 perckor érkezett a rendőrségre. A telefonáló elmondta, a pomázi üzletben egy kapucnis, baseball sapkás férfi a bevételt követelte, ő nem adott, ezért a férfi távozott. Miközben rendőri egységek indultak a címre, menet közben futott be a második, majd a harmadik bejelentés az előzőhöz közeli helyszínen történt fegyveres rablási kísérletekről. Amikor Poór István rendőr törzszászlós 9 óra 30 perckor az utolsó, Vasút utcai tetthelynél megállt és Dakota nevű szolgálati kutyájával kipattant a kocsiból, a közelben lévő tanúk kiabálása és mutogatása alapján meglátta a fekete kabátos, kapucnis férfit. Két perc elegendő volt, hogy utolérje és földre vigye. Míg Dakota egyértelműsítette, hogy nincs esély a menekülésre, a körzeti megbízott 9 óra 32 perckor megbilincselte a támadót. Az időközben sorra érkező rendőri egységek tagjai megkezdték az elsődleges intézkedéseket, biztosították a helyszíneket, a földön heverő, a támadáshoz használt fegyvert és összegyűjtötték a tanúkat. Az aszfalton bilincselt kapucnis támadóhoz hámsérülése miatt mentőt hívtak, majd előállították, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott - közölte a rendőrség.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a 45 éves B. Lajos nem sokkal 9 óra után lépett be egy József Attila utcai üzletbe, ám az alkalmazottól hiába kérte a bevételt, pénz nélkül távozott. Néhány perccel később betért egy lottózóba, fegyverének csövét az alkalmazottra irányította és pénzt követelt. Az eladó segítségért kiabált, mire a támadó megfutamodott. Sérülés nem történt.

Harmadjára egy ruhaüzletbe lépett, ráfogta fegyverét a tulajdonosra és pénzt követelt. Az eladó egy hirtelen mozdulattal megmarkolta a pisztolyt tartó kezet és megpróbálta elvenni támadója fegyverét. Dulakodni kezdtek, ami az utcán folytatódott, miközben a fegyver elsült. A támadó elmenekült, sérülés nem történt. Ezt követően ért a helyszínre Poór törzszászlós és Dakota.

B. Lajost azóta kihallgatták, a gyanúsítás ellen panaszt tett, a vallomástételt megtagadta.
A támadásoknál használt fegyver az elsődleges vélemény alapján gázriasztó pisztoly.
B. Lajos ellen – őrizetbe vétele mellett – kétrendbeli rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Címkék: elfogás, pomáz, rablás, rabló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.