Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2014. December 08. 12:30, hétfő | Helyi

Szuperhősök is segítettek a Mikulásnak

Szuperhősök is segítettek a Mikulásnak

A városi kórház gyermekosztályára már évek óta ellátogatnak a siófoki tűzoltók a Mikulás kíséretében, hogy mosolyt csaljanak a gyerekek arcára. Idén az ajándékozásban még szuperhősök is segítettek.

2000 óta, Mikulás nap alkalmából a siófoki tűzoltók meglátogatják a városi kórház gyermekosztályán ápolt gyerekeket, hogy mosolyt csaljanak az arcukra, hozzájárulva a gyógyulásukhoz. A hagyományos ajándékozásra azonban idén „szuperhősök” is elkísérték a Mikulást.

Kísérettel érkezett idén a Mikulás a siófoki kis betegekhez. A tűzoltók ugyanis a gyerekek kedvenc mesehőseinek „bőrébe” bújtak, majd leereszkedtek a kórház tetejéről. A nagyszakállú segítői hangos éneklésre bíztatták a kicsiket, hogy a Mikulás – aki tűzoltógépjárművén érkezett a kórházhoz – megtalálja az osztályon gyógyuló mintegy harminc gyermeket. A Mikulás az ápolókról és az orvosokról sem feledkezett.

Fotó: Csík Dávid, Siófoki Hagyományőrző Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 17:00, szombat | Külföld

Harmadik hete csökken a koronavírus terjedése Spanyolországban

Spanyolországban harmadik hete csökken a koronavírus terjedése; az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a százezer lakosra vetített átlagos esetszám, amely a hónap elején még 525 volt, pénteken 307-re csökkent.

2020. November 28. 16:04, szombat | Belföld

Virológus: a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás

Továbbra is a vakcina a legolcsóbb és a leghatékonyabb megoldás a koronavírus ellen - mondta Duda Ernő virológus, immunbiológus szombat reggel az M1 csatornán.

2020. November 28. 14:01, szombat | Külföld

Újra kinyithatnak a kereskedelmi egységek Belgiumban

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak

2020. November 28. 12:58, szombat | Belföld

Vasárnap szünetelnek az útdíjfizetési rendszer értékesítési szolgáltatásai

November 29-én, vasárnap hajnali 1.00 és 5.00 óra között informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott értékesítési szolgáltatások, az e-matrica,