Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 25. 08:53, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Mészáros János

Szolnok térségében tetőzik a tiszai árhullám

Szolnok térségében tetőzik a tiszai árhullám

Folytatódott az ár levonulása a Tiszán és mellékfolyóin, az árhullám a hét közepén Szolnok térségében tetőzik - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a honlapján.

A tájékoztatás szerint a Tisza vízállása Szolnoknál 760-765 centiméter közelében, Tiszaugnál körülbelül 605 centiméternél tetőzik.

Másodfokú készültség van érvényben a Tiszán a jobb parton Dobapusztától, a bal parton Fegyvernektől Lakitelekig, illetve Csongrádig, valamint a Zagyva visszaduzzasztással érintett szakaszain - írták.

Közölték, Kiskörétől Csongrádig összesen 347,6 kilométeren van másodfokú, 80,1 kilométeren pedig elsőfokú készültség a védvonalak mentén. A Hármas-Körös visszaduzzasztott alsó szakaszán elsőfokú készültség van érvényben Kunszentmártonig.

A tájékoztatás szerint a tiszapüspöki és a szolnoki mentetlen üdülőövezetekben jelentős területek vannak víz alatt.

A Kötivizig valamennyi belvizes szakaszán készültség van érvényben: másodfokon történik a belvízmentesítés a karcagi, a kisújszállási, a jászberényi, a jászkiséri, a tiszakécskei és a kiskörei szakaszokon, míg elsőfokú a készültség a mezőtúri, a kunhegyesi, a törökszentmiklósi és a cibakházi, valamint a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.