Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 29. 07:42, szombat | Helyi
Forrás: sonline.hu

Szolgálunk és... - büntet a rendőr, ha lehúzva marad az autó ablaka

Szolgálunk és... - büntet a rendőr, ha lehúzva marad az autó ablaka

Arasznyira lehúzva hagyta autóablakát egy siófoki olvasónk a helyi hipermarket parkolójában – megbírságolták érte a rendőrök, még büntetőpontot is kapott.

Az eset nyomán arra voltunk kíváncsiak: eddig is büntetett ezért a rendőrség, vagy ez egy új gyakorlat, azaz mindenki jobban teszi, ha ezek után jobban odafigyel autóablakára, különösen nyáron?

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata azt válaszolta: mivel kérdésünket időpontra, helyre, személyre nem pontosítottuk, azt a rendszerből kikeresni nem áll módjukban. S bár nem konkrét, hanem általános érvényű választ vártunk, úgy tettünk, ahogy a somogyi főkapitányság sajtószolgálata javasolta: az ORFK kommunikációs szolgálatához fordultunk. Íme, ez utóbbiak lapunkhoz érkezett válasza: „A rendőröknek szolgálatuk ellátása során az is feladatuk, hogy a hatályos jogszabályi rendelkezések megtartatása érdekében a szükséges-arányos mértékben szankcionálják a jogsértőket. A rendőrség mindenkor a hatályos jogszabályok szerint jár el.”

Ezek után magunk kísérelünk meg válaszolni saját kérdésünkre, siófoki olvasónk esete alapján: a jelek szerint büntetnek ilyesmiért a rendőrök, minden autós figyeljen erre is!

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése