Hírek
2014. Június 17. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Szívelégtelenséget okozhatnak a feldolgozott vörös húsok
A feldolgozott vörös húsok, mint a kolbász vagy a felvágottak gyakori fogyasztása férfiaknál növelik a szívelégtelenség kialakulásának és az ebből fakadó halálozás kockázatát - figyelmeztet a Fox News cikke.
A most megjelent svéd tanulmány keretében 37.035 egészséges, 45-79 év közötti férfi adatait vették szemügyre, akiket 1998-2010 között tartottak megfigyelés alatt.
A vizsgálati időszak alatt 2891 férfinál alakult ki szívelégtelenség és közülük 266-an vesztették életüket. Megállapították, hogy azoknak a férfiaknak, akik a legtöbb feldolgozott húst fogyasztották - napi legalább 75 grammot - 28 százalékkal nagyobb volt a kockázatuk a szívelégtelenség kialakulására összehasonlítva azokkal, akik a legkevesebb - napi maximum 25 gramm - vörös, feldolgozott húst fogyasztották.
A szívelégtelenség megelőzése érdekében a szakemberek azt tanácsolják, hogy legfeljebb heti 1-2 alkalommal fogyasszon mindenki feldolgozott vörös húst.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód
Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából
Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.
2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód
Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon
Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.
2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód
Kormány-egészség
Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek
2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára