Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. November 20. 10:08, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szeptemberre csaknem elérte az áramfogyasztás az egy évvel ezelőttit

Szeptemberre csaknem elérte az áramfogyasztás az egy évvel ezelőttit

A koronavírus-járvány első hulláma jelentős visszaesést okozott az áramfogyasztásban, de a nyár folyamán a villamosenergia-felhasználás csökkenése mérséklődött, a szeptemberi fogyasztás szinte azonos volt a tavalyival

- közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtökön az MTI megkeresésére.

A hivatal a járvány második hullámára vonatkozó kérdésre azt írta: a téli időszakra nehéz előre jelezni a villamosenergia-felhasználás alakulását, miután a pandémiás helyzet tavasszal indult. Az eddigi adatokból az látszik, hogy a nagy fogyasztó üzemek működésének korlátozása miatt jelent meg nagy visszaesés a villamosenergia-felhasználásban, a lakossági fogyasztók otthoni munkavégzése nem csökkentette érdemben a fogyasztást - jelezte a MEKH.

A válaszban kitértek arra is, hogy a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vizsgálta a téli időszakban várható fogyasztói igényeket, a rendelkezésre álló erőművi teljesítményeket és az importenergia jellemzőit. Az elemzés megállapította, hogy a régiós források rendelkezésre állása esetén még szélsőségesen magas fogyasztói igény esetén is biztosítható a fogyasztók ellátása.

A földgázfogyasztók ellátása a fűtési időszakban biztosított, a betárolási időszak végére a tárolókban több mint 6,4 milliárd köbméter földgáz állt rendelkezésre - közölte a hivatal.

Címkék: áram, áramfogyasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről