Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 21. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: http://www.mmonline.hu

Százötvenmilliós fejlesztés a balatoni fürdőben

Százötvenmilliós fejlesztés a balatoni fürdőben

Új fürdőépülettel bővült a kapuit húsvétkor újra megnyitó Csisztafürdő, amely a mintegy 150 millió forintos, részben uniós támogatású fejlesztéssel közelebb került ahhoz, hogy a balatoni régió egyik termálturisztikai központjáv

A buzsáki önkormányzat tulajdonban lévő, Fonyódtól 5 kilométerre található, szezonálisan nyitva tartó fürdő az elmúlt években átlagosan évi 20 ezer vendéget fogadott, és nullszaldósan üzemelt – derül ki az MTI tudósításából. Vendégkörének jelentős része visszatérő, és több mint fele külföldről érkezik annak ellenére, hogy az 1960-as 1970-es években épült létesítményei meglehetősen "retro" körülményeket biztosítottak eddig. Az új fejlesztés révén megépített 500 négyzetméteres fürdőépületben egyebek közt egy 100 négyzetméteres új medence, szauna, masszázsszoba, és orvosi szoba is található.

A cél az, hogy a jövőben egész évben nyitva tarthasson a létesítmény, amelynek egyik feltétele volt a fedett fürdőrész megvalósulása. Az új beruházáshoz az unió 50 millió forinttal járult hozzá, a többit a fürdőt üzemeltető Kapos-Tipp Kft. biztosította, részben önerőből, részben hitel segítségével.

Az egész éves üzemelés másik fontos feltétele, hogy több évtizednyi várakozás után leburkolják azt az 5,2 kilométeres földutat, amely Csisztafürdőt Fonyódon keresztül közvetlenül összeköti a Balatonnal – olvasható az MTI beszámolójában.

Címkék: csiszta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.