Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 30. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: http://www.sioport.hu

Szabad a pálya

Szabad a pálya

Befejeződött a felújítás, és a kerékpárosok legnagyobb örömére ismét használható a kerékpárút siófoki szakasza, a Sió-csatorna mentén.

Mi, akik rendszeres használói vagyunk kedvenc kerékpár utunknak, a több hetes kényszerpályára kerülés után tudjuk csak igazán értékelni az út fontosságát, hiszen nem kevés többlet időt és utat jelentett annak lezárása.

Be kell vallani, nagyon hiányzott! Vannak, akinek nem jelent sokat a kekékpárút léte, főleg ha nem is használta. Ám azoknak, akik az elmúlt időszakban nap mint nap a forgalmas 65-ös út melletti járdára kényszerültek, már nagyon hiányzott.

Ez a kényszerű útvonal módosítás senki számára nem volt kellemes. A járdán gyalogosan közlekedők joggal tehették szóvá, hogy a járda nem kerékpáros közlekedésre lett kitalálva. Ez így igaz, de mivel nem volt más alternatíva, kénytelenek voltunk arra közlekedni. Köszönjük a türelmüket utólag is, hiszen nem volt veszélytelen a szűk járdán való haladás. A kerékpárosok szembe találkozása is nagyfokú udvariasságot igényelt, hiszen valakinek mindig félre kellett húzódnia a biztonságos közlekedés érdekében. Nagyon sokan az autók közé is bemerészkedtek. A közlekedők nagyfokú toleranciájának köszönhetően szerencsére egy baleset sem történt . És íme, mától ismét visszatérhetünk a kerékpáros útra, mely megújulva, korláttal és felfestett közlekedési jelzésekkel várja használóit.

Reméljük, hogy kedvenc kerékpárutunk mindenki örömére és megelégedésére szolgálja majd biztonságos közlekedésünket. Bízunk abban, hogy egyre többen fogják használni és örömüket lelik majd a kerékpározás nyújtotta élményekben, előnyökben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma