Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Február 18. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: sonline.hu

Siófok beelőzi Füredet, ott lesz a vitorlásszezonnyitó

Siófok beelőzi Füredet, ott lesz a vitorlásszezonnyitó

Siófok beelőzi Füredet: eldőlt, hogy május 10-én és 11-én a Nyár fővárosa ad otthont a vitorlásszövetség szezonnyitó rendezvényének, megelőzve ezzel a balatonfüredi vitorlabontó ünnepséget.

A Budapest Boat Show kiállítás szakmai napján erről írt alá megállapodást Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója és Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke.
A siófoki vitorlás szezonnyitóval szeretnének hagyományt teremteni, és azt elérni, hogy Siófok is a balatoni vitorlázás bázisává váljon Balatonfüred mellett. A szövetség elnöke arról tájékoztatott: a Balaton megkoszorúzásával veszi majd kezdetét a vitorlás évad. A közönség old timer vitorlás felvonulást is megtekinthet, ott lesz a Balaton legendás vitorlása, az 1896-ban épített Kishamis is. A Széchenyi család megbízásából, egy angol tervező által készített, Európa legöregebb édesvízi vitorlásának számító Kishamis 1954 óta, éppen hatvan éve állomásozik a siófoki kikötőben.

A BHSE, azaz a Balatoni Hajózás Sport Egyesülete olimpikonokat és több Kék szalag győztest adott a sportágnak – emlékeztetett Halmos Gábor Bahart-vezérigazgató. Az egyesület bázisát azonban szélesíteni kellene, céljuk, hogy újra régi fényében tündököljön. Halmos bízik benne, hogy Siófok is súlyponti tényezővé válik, annál is inkább, mert a városban található vitorláskikötő nemcsak a legnagyobbak, de a legkihasználtabbak közé is tartozik a Balatonon. Telítettsége száz százalékos és a várólistás igények alapján mintegy 15-20 százalékos vitorlásférőhely-bővítésre volna igény. Erre két-három éven belül adódhat lehetőség, azt követően, hogy a zrt. elköltözik mostani telephelyéről, a hajózási szigetről.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára