Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Február 22. 10:41, szombat | Helyi
Forrás: likebalaton.hu

Sikerrel zárult a köz- és vízbiztonsági program a Balatonnál

Sikerrel zárult a köz- és vízbiztonsági program a Balatonnál

Sikerrel zárult a kétéves köz- és vízbiztonsági program a Balatonnál - hangzott el a projektzáró sajtótájékoztatón szerdán Siófokon.

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) és a katasztrófavédelmi szakemberek a turistákat és az üdülőkörzet lakóit igyekeztek megismertetni a térség potenciális veszélyforrásaival.

Heizler György nyugalmazott tűzoltóezredes, a projekt koordinátora elmondta: a balatoni térség specialitása, hogy a fő veszélyforrások mellett fel kell készülni a tőzeg-, a nád-, és az erdőtüzek megelőzésére és kezelésére, valamint a löszfalaknál, a fürdőhelyeken, a tömegrendezvényeken előforduló veszélyforrások kezelésére is.

A program első évében a turistákra koncentráltak, tavaly pedig a helyi lakosok több korosztálya számára tartottak kiterjedt kampányt.

Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője elmondta: a strandüzemeltetők kedvezően fogadták a tájékoztatást arról, hogy mit kell tenniük, ha valaki veszélyes tárgyat talál a vízben.

Az elmúlt évben gyakran előfordult, hogy a fürdőzők robbanótestnek véltek tárgyakat, amelyeket az iszapban leltek, de a riasztások 90 százaléka vaklármának bizonyult.

A rendőrkapitány szólt arról, hogy az eddigi kampány eredményeit bizonyára kamatoztatni tudják majd a következő nyári szezonban is, bár a balatoni vízbiztonsági mutatók igen kedvezők, így a megtartásuk is jó eredmény.

A statisztikai adatok szerint tavaly mintegy 1,3 millió ember fürdött a Balatonban, és egész évben mindössze hatan fulladtak a tóba. A '90-es évek elején még évi 50 vízbefulladást regisztráltak.

"Senkit sem vesztettünk el viharban, ami igen nagy eredmény" - fogalmazott a kapitány.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén