Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 08. 14:49, kedd | Helyi
Forrás: sonline.hu

Rosszabb lett az út aszfaltozás után Siófokon, mint előtte volt

Rosszabb lett az út aszfaltozás után Siófokon, mint előtte volt

Nem értik, mi történt az utcájukkal a siófok-kiliti Tanács köziek. Olvasóink azzal keresték meg lapunkat: úgynevezett hidegaszfaltozást végeztek, melynek következtében az út (melyen többek között a helyijáratos autóbusz is közlekedik)

száraz időben kavics- és kátrányfelverődés bosszant, az egyenetlen-hullámos útfelületen esőben gödrökben áll a víz.

Az utcabeliek meglepetten tapasztalták, hogy felfestették már az útburkolati jeleket is, ami ara utal: a kivitelező végzett a munkával. Egy ízben a kivitelező egyik vezetője is a helyszínen járt, őt is kérdőre vonták a lakók, mire azt felelte nekik: ha nem értenek hozzá, ne szóljanak bele, ez első osztályú minőségű út.

Magunk is „teszteltük” a Tanács közt és igazat kell adnunk az utcabeli panaszosoknak; különösebb hozzáértés sem szükséges ahhoz, hogy megállapítsuk: valóban rosszabb mint volt, márpedig aligha ez volt a cél, aligha ezért fizetett a város. Meg is kerestük a siófoki önkormányzatot, s a városháza azt válaszolta: első osztályú munkát kér a vállalkozótól az önkormányzat. Július 15-ig ilyen minőségben kell kijavítania a Tanács köz útburkolatát.

Az elmúlt időszakban elvégzett aszfaltozás minőségét a munkát megrendelő önkormányzati hivatal mellett a lakosság is kifogásolta. Az önkormányzat nem vette át a munkát, és felszólította az útburkolat javítására szerződött vállalkozást arra, hogy a hónap közepéig a kiírásban szereplő műszaki tartalomnak megfelelően, első osztályú minőségben végezze el a hidegaszfaltozást.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.