Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 15. 22:25, hétfő | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Részvételi rekord: 127 ezren buliztak a Balaton Soundon

Részvételi rekord: 127 ezren buliztak a Balaton Soundon

A tavalyi 108 ezer látogató volt a csúcs a Balaton Soundon, az idén azonban 127 ezren buliztak Európa legjobb közepes méretű fesztiválján.

A tavalyi 108 ezer látogató volt a csúcs a Balaton Soundon, egészen hétfő hajnalig, míg véget nem ért az idei elektronikuszenei fesztivál Zamárdiban. Az új rekordot már abból is sejteni lehetett, hogy a bérletek hetekkel a rendezvény előtt elfogytak, továbbá abból is, hogy sem péntekre, sem szombatra nem lehetett már napijegyet kapni a helyszínen. A szervezők hétfőn szolgáltak a 2013-as részvételi adattal: 127 ezer látogató. Egyúttal azt is bejelentették, hogy noha külföldről akár több tízezer további fiatal is ellátogatott volna a Balaton Soundra, nem tervezik a fesztiválhelyszín, ezáltal a befogadóképesség növelését. A Sound tehát hét év után a csúcsra jutott.

– A szervezők előfoglalási adatait a helyszíni tapasztalatok is megerősítették: az idén kétszer annyi volt a külföldi látogatók száma, mint korábban – mondta Csákovics Gyula zamárdi polgármester. – A vendégszám-növekedés feltehetően jórészt ebből fakadt, az érdeklődést pedig az növelte meg a zamárdi rendezvény iránt, hogy tavaly Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának választották.

A zamárdi polgármester az idén sem mulasztja el megköszönni a kisváros lakóinak, üdülőtulajdonosainak a négy nap során tanúsított toleranciáját. Most fellélegezhetnének, tette hozzá, ám a nyár nem ért véget Zamárdiban sem: a jövő hétvégén először tartják meg a Rozéfesztivált, augusztus 20-án pedig a település is egyik helyszíne a Nagyon Balaton ünnepi rendezvénysorozatnak, a koncertekre a Balaton Soundnak is helyet adó szabadstrandon kerül sor és várhatóan tűzijáték is lesz.

Ami még a Balaton Soundot illeti: belga sajtóinformációkkal ellentétben a 21 éves belga fiatalember ugyan valóban a Balaton Soundra érkezett, de nem ott halt meg, hanem Siófok-Szabadifürdőn, ott bérelt házat belga és holland társaival. Vasárnapra virradóra tért vissza szállására a fesztiválról, néhány órával később rosszul lett és elhunyt.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.