Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Január 27. 09:59, hétfő | Helyi
Forrás: sioport.hu

Remek játék, szép győzelem a Vác ellen

Remek játék, szép győzelem a Vác ellen

Az első félidő után már öt góllal vezetett, végül 23:21 arányban nyert a Siófok KC-Galerius Fürdő együttese az ötödik helyen álló Vác ellen a női kézilabda NB I. hétvégi fordulójában.

Csapatunk legjobbja a hét gólig jutó Orbán Annamária volt, de a két pályára lépő kapus, Futaki hajnalka és Pastrovics Melinda, valamint Szamoránsky Anikó is átlag felett teljesített.

Golovin Vlagyimir vezetőedző kevés hibát, jó játékot várt és győzelmet remélt lányaitól a Vác elleni hazai rangadón. A találkozó első két gólját a vendégek szerezték, aztán Szamoránsky duplájával egyenlített a házigazda. A folytatásban átvette az irányítást az SKC, 5-5 után pedig végig nálunk volt az előny. Nem csak a támadások sikerültek jól, a kapuban is parádézott a somogyi csapat: Futaki Hajnalka két büntetőt is lábbal védett, amivel alaposan visszavetette a váciak lövőkedvét. Orbán Annamária ezúttal is pontosan célzott, Erdősi Ildikó pedig emberhátrányban vette be a vendégek kapuját. Ekkor már 10-7 állt a táblán. A félidő hajrája is nagyszerűen sikerült: Léránt Vivien és Szamoránky góljával 13-8-as előnnyel térhettek pihenőre a cápalányok.

Villámrajtot vett a Vác a szünet után: egy perc alatt két gólt dobtak a vendégek, és gyorsan kiderült, hogy szeretnék utolérni ellenfelüket. Jókor jött Léránt találata, és a többiek is tudták, hogy nagyon oda kell figyelni ahhoz, hogy összejöjjön a győzelem. A Duna-partiak többször is felzárkóztak két gólra, Drávai eredményes támadása után pedig már 21-20 volt az eredmény. A siófokiak nem ijedtek meg, mindig volt valaki, aki valami pluszt hozott, így a végén sikerült begyűjteni a két pontot. Orbán két fontos gólt szerzett, a váciak erejéből pedig már csak egy találatra futotta.

Az SKC 23-21-re nyert, a látottak alapján megérdemelten.

Golovin Vlagyimir:

– Motiváltan játszottunk, végig jól küzdöttünk. Amikor felzárkóztak a váciak, akkor rendszerint tudtunk újítani. Fontos két pontot szereztünk.

Konkoly Csaba:

– A győzelem kérdése az első félidőben eldőlt. Amikor sikerült rendeznünk a sorokat, akkor már nem tudtuk felzárkózni. Nagyon jól felkészített Siófok ellen szenvedtünk vereséget.

SIÓFOK KC-GALERIUS FÜRDŐ–IPRESS CENTER-VÁC 23–21 (13–8)

Siófok, 350 néző. Vezette: Bacs, Bán.

SIÓFOK:

Futaki – Lukács 2, Németh Cs., Szamoránsky A. 5, Léránt 5 (1), Orbán A. 7 (1), Szalai B. 1. Csere: Pastrovics (kapus), Erdősi 2, Polics 1, Schneider, Szabadfi.

Edző: Golovin Vlagyimir

VÁC:

Triffa – Niksic, Virág 2, Fülöp A. 1, Kamper 3, Nikcevic 8, Szádvári 1. Csere: Bíró B. (kapus), Drávai 3, Dakos 2, Szondi 1, Farkas V.

Edző: Konkoly Csaba

Címkék: siófok kc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során