Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 13. 09:06, szerda | Helyi
Forrás: sonline.hu

Reggel hattól este kilencig tilos a peca a szabad strandokon

Reggel hattól este kilencig tilos a peca a szabad strandokon

Csak reggel hat és este kilenc óra között tilos a horgászat a fürdőzésre kijelölt siófoki szabad strandokon

– így egyezett meg a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a strandokat fenntartó önkormányzati társasággal, a Balaton-parti Kft.-vel.

Amint megírtuk, horgászok nagy számban panaszolták, hogy a kft. emberei kitáblázták a szabad strandokat pecázást tiltó táblákkal. Erre az Ántsz hívta fel a kft. figyelmét. Lapunk érdeklődésére a megyei kormányhivataltól az ide vágó jogszabályszöveget kaptuk válaszként. Ez egyebek között kimondja: „Fürdőhely területén a fürdési szezonban horgászni nem szabad.” A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jelezte: nem ét egyet teljes mértékben ezzel a rendelkezéssel és egyeztetést kezdeményez.

A társaság most azt adta hírül: belátták, hogy a jogszabályt tiszteletben kell tartani. Ezért a Siófoki Horgász Egyesülettel egyeztetve azt a javaslatot tették levél formájában, hogy a táblákat lássák el kiegészítő információkkal, melyben pontosan megjelölik, hogy mely időszakban tilos a horgászat. Hiszen a pecások nyilvánvalóan nem a fürdőzők között hódolnak szenvedélyüknek ezeken a partszakaszokon, hanem azok elvonultával az éjszakai, reggeli órákban, amikor a csend miatt nagyobb fogási esély kínálkozik (éjszaka egyébként is tilos a fürdőzés). Ennek nyomán úgy állapodtak meg a Balaton-parti Kft.-vel: az arany- és ezüstparti partszakaszon a horgászatot csak 6 és 21 óra között tiltják meg, a táblákat ennek megfelelően módosítják.

A fürdési szezon május közepétől szeptember közepéig tart, ezen kívül a táblákat eltávolítják. A szabad strandokon kívül, a táblával nem jelölt szakaszokon korlátozás nélkül lehet horgászni, természetesen az észszerűség határain belül, nem zavarva a fürdőzőket.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.