Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Május 03. 22:17, péntek | Helyi
Forrás: siofok.hu

Parkolás: május 15-től szezon van

Parkolás: május 15-től szezon van

Május 15-től már a szezonban alkalmazott díjak érvényesek Siófok fizetőparkolóiban. A hónap közepétől az üdülőterületen lévő parkolók is üzemelnek.

A Városőrség a kellemetlenségek elkerülése végett arra kéri a szállásadókat, hogy hívják fel vendégeik figyelmét a parkolási díjkötelezettségre.

Fontos időszaki változás az is, hogy a szezonban a hétvégéken nem lehet ingyenesen parkolni.
Május 1-jével változott a parkolás szabályozásáról és a várakozás rendjéről szóló helyi rendelet. Ennek lényege, hogy az önkormányzat újabb területeket vont be a fizetőparkolásba, amely során 13 új parkoló órát telepítenek a partközeli területeken. Az órákat a Beszédes sétányon, a Tamás Áron és Lóczy Lajos utcákban valamint az Újhelyi strand közelében lévő Szigliget valamint Bethlen Gábor utcákban helyezik majd el. Ezeken az újonnan bevont területeken fizetni várhatóan június 1-jétől kell majd, de kizárólag a szezonban, azaz a szeptember 15-ig terjedő időszakban reggel 7 és este 8 óra között.

Változnak a parkoló bérletek árai. A Siófok Kártya birtokosok részére biztosított 80 százalékos kedvezmény azonban továbbra is él valamennyi bérlet típus esetében. Újdonságnak számít a lakossági igényeknek megfelelően létrehozott heti bérlet, amely a szezonban és a szezonon kívül eltérő áron váltható. A szezon a bérletek esetében is május 15. és szeptember 15. között tart, a szezonon kívüli árak az év többi időszakában érvényesek.

Címkék: parkolás, siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás