Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Március 17. 08:54, hétfő | Helyi
Forrás: sonline.hu

Parkban lakni immár Siófokon sem lehet

Parkban lakni immár Siófokon sem lehet

A Balaton-part, a belváros, az állomások, játszóterek és templomok, iskolák, közparkok, hidak és közvetlen környékük:

egyebek között ezeken a közterületeken tiltja meg az életvitelszerű tartózkodást a siófoki képviselő-testület által a napokban elfogadott rendelet.

– Nem tiltunk ki senkit a belvárosból, csak az életvitelszerű tartózkodást szabályozzuk – indokolt Balázs Árpád siófoki polgármester. – Azaz miközben komfortosabbá tesszük és bővítjük a hajléktalanszállót, azt szeretnénk elérni, hogy akinek nincs hol aludnia, az se a belváros közepét, vagy nyáron az üdülőterületet használja erre a célra, ne ott lakjon, ne a közparkokat tekintse mellékhelyiségnek és alvóhelynek. Vagyis „tartózkodni” lehet a közterületeken, de „ottlakni” nem. Homolya László, az üdülőtulajdonosok egyesületének elnöke azt kérdezte a testületi ülésen: a vadkempingezőkre, a közparkokban sátorozókra is vonatkozik-e a rendelet? Balázs Árpád azt felelte: igen, mivel az is életvitelszerű tartózkodásnak számít.

„Az itt élő és dolgozó emberek, valamint az idelátogató vendégek közérzetének javítása szükségessé teszi, hogy az életvitelszerűen közterületen élő, lakó emberek mozgását, tevékenységét bizonyos keretek közé helyezzük, mert szocializációs magatartásuk gyakran megbotránkozást, félelmet, riadalmat vagy kirekesztést eredményez a többi ember szemében” – olvasható a képviselők elé került indoklásban. Az elfogadott verdikt értelmében a nyári szezonban lényegesen bővebb, szezonon kívül szűkebb az a terület, ahol nemkívánatosak a hajléktalanok. A tapasztalatok alapján a szezonban 30-40-re tehető a közterületen élők száma (nem számítva ide a vadkempingezőket, koldusokat), míg azon kívül 10-15 fő körülire taksálható az állandó létszámuk.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén