Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2014. Június 06. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: sonline.hu

Őr vigyáz a Rózsakertre: fürdeni tilos, de fűre lépni szabad

Őr vigyáz a Rózsakertre: fürdeni tilos, de fűre lépni szabad

A főszezonban továbbra is őr figyel majd a Rózsakert rendjére, a fűre heveredést azonban nem tiltják, csak annyi a kívánalom, hogy ez kultúrált módon történjék.

Az idén is lesz őrzése a siófoki Rózsakertnek, nem lesz belőle szabadstrand – közölte érdeklődésünkre Kolumbán Tünde, a siófoki önkormányzat sajtóreferense. Nem igaz tehát a városban terjedő hír, hogy nem lehet megtiltani a fürdést az érintett, hajóállomás-közeli partszakaszon, így az őrzés is szükségtelenné vált. Igaz, hogy két éve a nyári szezon elején pénzhiányra hivatkozva nem volt őr a Rózsakertnél és valóban hamar szabadstranddá is alakult, de gyors döntéssel visszaállították a korábbi állapotot.

– A fürdés ott azért sem kívánatos, sőt, tilos (tábla is figyelmeztet erre, vízbe vezető bejáró sincsen kitéve), mert közel van a hajózási útvonalakhoz, ezért például az áramlási viszonyok sem teszik lehetővé ott a fürdőzést – így Kolumbán Tünde. – A főszezonban tehát továbbra is őr figyel majd a Rózsakert rendjére, a fűre heveredést azonban nem tiltjuk, csak annyi a kívánalom, hogy ez kultúrált módon történjék.
A sajtóreferens felhívta a figyelmet: a közeli Jókai-park kifejezetten rekreációs park kategóriába soroltatott, ott tehát akár piknikezni is lehet. Szabadstrandból pedig – tette hozzá – akad elegendő Siófokon.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 24. 18:02, vasárnap | Belföld

A nyugdíjakban januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés

Idén januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés a nyugellátásokban; a költségvetési törvény 3 százalékos inflációt jelez előre 2021-re,

2021. Január 24. 17:00, vasárnap | Belföld

Szijjártó: nemzeti érdek az oltás menetének felgyorsítása

Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2021. Január 24. 16:09, vasárnap | Külföld

Kimentettek tucatnyi bányászt a Kelet-Kínában berobbant aranybányából

Kimentettek tizenegy bányászt a kelet-kínai Santung tartományban két hete berobbant aranybányából vasárnap - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

2021. Január 24. 14:27, vasárnap | Kék hírek

Régészeti leletekkel bukott le egy szerb férfi

Orgazdaság miatt vádemelést javasol a rendőrség egy szerb férfi ellen, aki a gyanú szerint mintegy nyolc és fél millió forint értékű régészeti leletet akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába vinni