Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Június 06. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: sonline.hu

Őr vigyáz a Rózsakertre: fürdeni tilos, de fűre lépni szabad

Őr vigyáz a Rózsakertre: fürdeni tilos, de fűre lépni szabad

A főszezonban továbbra is őr figyel majd a Rózsakert rendjére, a fűre heveredést azonban nem tiltják, csak annyi a kívánalom, hogy ez kultúrált módon történjék.

Az idén is lesz őrzése a siófoki Rózsakertnek, nem lesz belőle szabadstrand – közölte érdeklődésünkre Kolumbán Tünde, a siófoki önkormányzat sajtóreferense. Nem igaz tehát a városban terjedő hír, hogy nem lehet megtiltani a fürdést az érintett, hajóállomás-közeli partszakaszon, így az őrzés is szükségtelenné vált. Igaz, hogy két éve a nyári szezon elején pénzhiányra hivatkozva nem volt őr a Rózsakertnél és valóban hamar szabadstranddá is alakult, de gyors döntéssel visszaállították a korábbi állapotot.

– A fürdés ott azért sem kívánatos, sőt, tilos (tábla is figyelmeztet erre, vízbe vezető bejáró sincsen kitéve), mert közel van a hajózási útvonalakhoz, ezért például az áramlási viszonyok sem teszik lehetővé ott a fürdőzést – így Kolumbán Tünde. – A főszezonban tehát továbbra is őr figyel majd a Rózsakert rendjére, a fűre heveredést azonban nem tiltjuk, csak annyi a kívánalom, hogy ez kultúrált módon történjék.
A sajtóreferens felhívta a figyelmet: a közeli Jókai-park kifejezetten rekreációs park kategóriába soroltatott, ott tehát akár piknikezni is lehet. Szabadstrandból pedig – tette hozzá – akad elegendő Siófokon.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.