Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 28. 10:01, péntek | Helyi
Forrás: sonline.hu

Olvasói panasz: az erdőben nem érezhető a rezsicsökkenés

Olvasói panasz: az erdőben nem érezhető a rezsicsökkenés

Az egyik nagyberényi olvasónk panaszolta: ha a Sefag Zrt. erdőiben gyűjt fát, akkor azért tavaly egy köbméterért 7200 forintot kellett fizetni, az idén viszont már 10 200 forintba kerül a faanyag köbmétere.

– Hol itt a rezsicsökkentés? – tudakolta az illető. Állami erdőről van szó, ezért az illető nem érti, hogy miért emelkedtek a költségek.

A tűzifát az állami- és a magántulajdonú erdőben egyaránt kitermelik, jelezte Ihárosi Péter, a Sefag Zrt. szóvivője. Közölte: tekintettel arra, hogy Somogyban az erdők közel ötven százaléka magántulajdonban van, jelentős e szektor hatása a piaci átlagárra. Cégük az árképzés során figyelembe veszi a tulajdonos elvárásait, a saját ráfordításait és a piac hatásait egyaránt.
– Társaságunk egységes minőségben kínál tűzifát – fafajtól és készletezési helytől függően – köbméterenként 13 970 forinttól 20 400 forintig a szántódi erdészeténél – tudtuk meg a szóvivőtől. – Annak érdekében, hogy a kisebb jövedelemmel rendelkezők is ki tudják éves tűzifaszükségletüket elégíteni, a zrt. gyűjtési lehetőséget biztosít a lakosság számára a nagyobb ökonómiai eredménnyel kecsegtető ipari hasznosítással szemben.

Ihárosi Péter kiemelte: ebben az esetben – a kérdésben szereplő példánál maradva – 55 százalékkal olcsóbban, azaz köbméterenként 10 200 forintos áron jut tűzifához, aki ezt a módját választja a beszerzésnek.
– Megjegyezzük, hogy mindig megfelelő minőségben, és mennyiségben, tehát panaszmentesen bonyolódnak le ezek az ügyletek – közölte a Sefag Zrt. munkatársa. – A szociálisan rászorulók számára − a lassan elmúló fűtési szezonban − a Sefag Zrt. 7270 köbméter, jó minőségű tűzifát juttatott el a Belügyminisztérium helyi önkormányzatokat támogató programján keresztül.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése