Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Július 18. 09:09, péntek | Helyi
Forrás: sonline.hu

Női kézilabda NB I: négy közé akar kerülni a Siófok KC

Női kézilabda NB I: négy közé akar kerülni a Siófok KC

Siófokon nem köntörfalaztak, egyértelműen kimondták: az első négyben kell végeznie Siófok KC-Galerius Fürdő együttesének a szeptemberben induló első osztályú női bajnokságban.

A balatoni klub évadnyitó sajtótájékoztatóján Fodor János, a klub vezetője fogalmazta meg ezt az elvárást a hét új játékost igazolt, legutóbbi szezonban nyolcadik csapattal szemben, aki a folyamatban lévő beruházásokról is beszélt. – Új csarnokot fogunk építeni – mondta Fodor János. – A munka augusztusban kezdődhet meg, a kivitelei tervek az utolsó stádiumban vannak és várhatóan 2015 első negyedévére fog elkészülni. Az ezerfős csarnoknál is fontosabb azonban egy 40 fős kollégium építése 250 millió forintból. Mindezek mellett egy futópálya is fog épülni a lányok nagy „örömére”, hogy a szabadban is tudjanak futni.

A sajtótájékoztatón bemutattak a klub hét újonnan érkező játékosait, köztük a világbajnok Piedadét, illetve a világbajnoki bronzérmes Wörzt. Az előbbi három, utóbbi kilenc napja érkezett Siófokra, mint mondták nagyon boldogok, hogy Ljubljana után ismét egy csapatban játszhatnak. Ebből azért valljuk meg a siófoki klub is profitálhat, hisz a világklasszis irányító és a beálló a pályán összeszokott párost alkot! – A másik fontos dolog, hogy a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságában játszhatok, amivel sem az osztrák, sem a szlovén nem összehasonlítható – tette hozzá a világbajnok Piedade utalva azokra a pontvadászatokra, ahol eddig pályára lépett.
Nem lesz könnyű a négybe kerülés, hisz az első két hely foglalt, a mögötte lévő kettőre pedig vagy féltucat klub pályázik – jegyezte meg Golovin Vlagyimir vezetőedző.

– Az elmúlt szezonban az ősszel gyengélkedtünk, majd tavasszal feljavultunk, ám a célunkat eléréséhez ez most nem engedhetjük meg magunknak. Szeptemberre csúcsformában kell lennünk, hisz egy hónap alatt hat meccs vár ránk az Újváros, az Érd, FTC, Győr ellen többek közt.

Hét érkező, hét távozó.

Érkeztek: Daniela Piedade és Nina Wörz (Krim Ljubljana), Valiantsina Kumpel (Gorodnichanka), Buzsáki Nikolett (MTK), Fauszt Éva (Szekszárd), Such Nelli és Szekerczés Luca (FTC).
Távoztak: Varga Nikolett, Futaki Hajnalka, Dajka Bettina (Szeged), Léránt Vivien, Lukács Viktória (FTC), Nagy Éva (Dunaújváros), Szamoránsky Anikó.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben