Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Augusztus 21. 07:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

„Nem úgy tűnik, mintha érdekelné, milyen szörnyűségeket tett”

„Nem úgy tűnik, mintha érdekelné, milyen szörnyűségeket tett”

Továbbra is magánzárkában marad a norvégiai kettős merénylet elkövetője, aki az oslói bíróságon embertelen fogva tartási körülményekre panaszkodott.

Második bírósági meghallgatásán vett részt a norvégiai kettős merénylet elkövetője. Anders Behring Breivik két hónapos előzetes letartóztatásából eredetileg négy hetet töltött volna a többi rabtól elszigetelve, most azonban az oslói törvényszék úgy határozott, hogy ezt a hátralévő négy hétre is meghosszabbítja. A 77 ember haláláért felelős férfi hiába panaszkodott a szerinte embertelen fogva tartási körülmények miatt.

Breivik meghallgatásán csak saját magáról beszélt, a megbánásnak a legkisebb jelét sem mutatta. Sigurd Klomsaet, az áldozatok családjának ügyvédje úgy fogalmazott: „Ez egy nagyon különleges ügy, és egy nagyon különleges személy. Nem úgy tűnik, mintha érdekelné, milyen szörnyűségeket tett az emberekkel.”

Az Utoya szigeti lövöldözés egyik túlélője szerint mindenkinek jobb lenne, ha a merénylő nem kapna több médiafigyelmet, támadásaival ugyanis éppen ezt akarta elérni. A szigeten életét vesztő 69 fiatal családtagjai a merénylet óta először a tömeggyilkosság helyszínén emlékeztek elhunyt szeretteikre. (pr)

hírTV

Címkék: oslo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.