Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Július 27. 18:58, szombat | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Nem pénzt ad, buszokat vesz a Kapos Volánnak Siófok

Nem pénzt ad, buszokat vesz a Kapos Volánnak Siófok

Nem pénzzel, hanem új buszokkal támogatja a siófoki önkormányzat a helyi tömegközlekedést végző Kapos Volán Zrt.-t. Így állapodott meg a város és a szolgáltató cég vezetése.

A siófoki tömegközlekedés eredménye évről-évre folyamatosan romlik, 2012-ben a bérlet- és a menetjegyváltás nagyságrendje is visszaesett. Míg például 2008-ban még 17 millió forintos mínuszt mutatott a szolgáltatás egyenlege, tavaly év végén már 36 millió forintosat. A közszolgáltatási szerződés alapján a feladatellátás során keletkező veszteséget az önkormányzat addig nem ellentételezi, amíg arra a korábbi években képződött és a helyi közlekedés autóbusz-beruházásaihoz fel nem használt amortizációs forrás fedezetet nyújt.

Ez a fejlesztési forrás a 2011 végéig keletkezett veszteségre még fedezetet biztosított. A tavalyi év végén már ezt is figyelembe véve 31 milliós mínusz képződött, ennek az összegnek az ellentételezését kérte a Kapos Volán a siófoki önkormányzattól. A 31 milliós működési támogatás biztosítását azért is szükségesnek tartotta a zrt., mert a nemzeti vagyonkezelő elvárása szerint a helyi tömegközlekedésnek pozitív eredményűnek kell lenni.

Végül azonban olyan egyezség született, hogy működési támogatás fizetése helyett a Siófok Holdingot vezető Balaton-parti Kft. két új autóbuszt vásárol, melyet kedvezményes bérleti díjért ad tovább üzemeltetésre a volán-társaságnak.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.