Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Április 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Néhol akár havazhat is a hétvégén

Néhol akár havazhat is a hétvégén

Az elmúlt napokhoz képest hűvösebb idő várható április első napjaiban. További eső, néhol hó is hullhat a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken, április elsején felhős marad az idő, de nagyobb eséllyel a déli, délkeleti megyék fölött elvékonyodhat a felhőtakaró, így ott szűrt napsütés is lehet. Többfelé várható eső, az ország délkeleti felén inkább záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. A déli óráktól délnyugat felől szűnni kezd a csapadék, este inkább már csak az északkeleti megyékben eshet. A szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, a Dél-Alföldön viharos lehet. A leghidegebb órákban plusz 4 és 12 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok általában plusz 8 és 17 fok között várhatók, de északnyugaton alacsonyabb, a Dél-Alföld egyes részein viszont egy-két fokkal magasabb értékeket is mérhetnek.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Egy kisebb szünetet követően délutántól többfelé várható eső, zápor. A kora esti óráktól északnyugat felől hideg levegő áramlik be, aminek a hatására egyre nagyobb területen halmazállapotot válthat a csapadék, emiatt havas eső, elsősorban a hegyekben havazás is előfordulhat. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős, viharos lehet a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul. A maximumhőmérséklet plusz 5 és 13 fok között várható, nyugaton lesz a hidegebb, délkeleten pedig a legenyhébb az idő.

Vasárnap reggelig több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, hó (vizes, tapadó), majd napközben egyre kevesebb helyen lehet zápor, néhol hózápor. Több helyen erős, néhol viharos lesz a szél. Hajnalra mínusz 2 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő, majd a délutáni órákban általában plusz 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;