Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 14. 08:29, hétfő | Helyi
Forrás: sonline.hu

Nagy ág, zuhan: veszélyes fa Földváron, meg kell várni a balesetet?

Nagy ág, zuhan: veszélyes fa Földváron, meg kell várni a balesetet?

Az önkormányzat nem kötelezheti a magánterületen álló fa tulajdonosát a kivágásra akkor sem, ha az elkorhadt fa ágai közterületre lógnak és veszélyeztetik az alatta elhaladókat – derült ki egy balatonföldvári esetből.

Városbéli olvasónk hívta fel a figyelmet: egy elszáradt, öreg nyárfa ágai szélben, viharban régóta töredeznek és a jókora ágak a járdára potyognak. Olvasónk úgy tudja, a helyi önkormányzat fölszólította ugyan a városközepi, panzióként használt ingatlan tulajdonosát a fakivágásra, ám ő megfellebbezte e határozatot és „nyert”.

A balatonföldvári városháza arról tájékoztatott: valóban kapott ilyen jegyzői felszólítást a tulaj, de e határozatukat a megyei kormányhivatal megsemmisítette. Azzal, hogy magánterületen álló fa esetében nem lehet kivágásra kötelezni, csak az élet és az egészég védelme érdekében szükséges részek eltávolítására lehet felszólítani, amennyiben ezt szakértői vélemény is alátámasztja. Korábban egyébként, egy vihar után már a katasztrófa-védelem is hozott kivágásra felszólító határozatot, de „ez sem érvényes”; akkor a hetes főútra dőlt a jókora fa egy része.

Olvasónk megjegyzése az életszerűtlen szabályozással kapcsolatban: történt már súlyos baleset Földváron hasonló okból, a jelek szerint meg kell várni a következőt...

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.