Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Április 17. 06:41, péntek | Belföld
Forrás: mti

Mesékkel, új tartalmakkal és tanácsokkal segíti a családokat az UNICEF

Mesékkel, új tartalmakkal és tanácsokkal segíti a családokat az UNICEF

Mesékkel, új tartalmakkal és tanácsokkal segít a UNICEFf Magyarország azoknak a családoknak, amelyek tartalmas és biztonságos elfoglaltságot keresnek gyermekük számára - közölte az UNICEF Magyarország csütörtökön.

A www.unicef.hu/koronavirus-ellen-magyarorszagon oldalon videó formájában elérhető Tóth Krisztina Járványmese című írása Huzella Júlia színész előadásában - olvasható a szervezet közleményében. A Járványmese az öt év feletti korosztálynak szól, segíti a szülőket és a gyereket abban, hogy a járvány miatt kialakult helyzetről beszélgessenek. Elérhetővé vált a Gyerekkuckó elnevezésű új ingyenes szolgáltatás is, ahol több mese és egyéb tartalom várja az óvodásokat. A Gyerkkuckó színészek és a könyves szakma összefogásával valósult meg, de folyamatosan csatlakoznak új tagok is a kezdeményezéshez. A Cerkabella, a Manó Könyvek Kiadó, a Móra és a Pagony is felajánlotta saját műveit, a meséket pedig olyan művészek olvassák fel többek között, mint Bartsch Kata, Ember Márk, Farkasházi Réka, Hámori Gabriella, Kárász Eszter, Klem Viktor, Mikó István, Pokorny Lia, Polgár Csaba, Trokán Anna, Szabados Mihály, Szávai Viktória vagy Szinetár Dóra.

Mindezek mellett a weboldalon elérhetők a szervezet blogjának bejegyzései is, ahol a vészhelyzettel kapcsolatos hasznos információkról, a társadalmat érintő kihívásokról, kérdésekről, problémákról olvashatnak az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.