Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 14. 23:13, péntek | Helyi
Forrás: www.somogytv.hu

Megújult a siófoki kikötő

Megújult a siófoki kikötő

A szezonkezdetre elkészült a siófoki kikötő felújításának harmadik üteme, a turisták megszépült mólón csodálhatják meg a magyar tengert.

A Balaton fővárosában jó szezonra számítanak, amelyre a jelenlegi állapot alapján minden esély meg is van. A legtöbbi siófoki szállodában már nincs szabad hely a nyár első hónapjaira.

A béke angyala köszönti a siófoki kikötőbe érkező hajókat, az ókori hagyományokat tisztelve került fel ez a szobor a jelzőoszlopra. De a keleti kikötő teljesen más arcát mutatja az ide látogatóknak, hiszen a szezon kezdetére befejeződött a felújítás harmadik és egyben utolsó üteme.

Horváth Gyula, vezérigazgató, Balatoni Hajózási Zrt.:
- Egy új Hollandiából importált technológiával, kiváló minőségben. Az egész móló magasságát 30 centivel megemelték, és olyan rondellákat építettünk be, ami a többi kikötőbe nincsen ez ennek egy különlegessége.

És nem mellesleg a téli zord időjárásban védi majd a kikötőt a felcsapó hullámoktól. A fejlesztésekhez hozzátartozik, hogy két új gyorshajót szerez be a Balatoni Hajózási Zrt., ezek 25-25 személy szállítására alkalmasak és maximum 40 kilométer per órával képesek haladni. A hajók most a szezon elején még nem szelhetik a habokat, de augusztustól már ezek is vízre szállnak.

Horváth Gyula, vezérigazgató, Balatoni Hajózási Zrt.:
- Az első partner egy korábbi időpontot jelölt meg, de a tüzetes vizsgálat kiderítette, hogy nem megbízható a partner. Így a nyári szezon végére ezek már működnek a piacra be lehet őket vezetni. És jövőre pedig teljes idénybe szolgálják a turistákat.

Akik már most érdeklődnek a Magyar Tenger iránt - mondta Balázs Árpád polgármester - így aztán jó eséllyel számítanak a vendéglátóipar szereplői egy kedvező szezonra.

Balázs Árpád, polgármester, Siófok:
- Nagyon jó előrejelzéseink vannak, nem csak azért mert kiváló a víz minősége, hanem azért is mert nagy az érdeklődés a Balaton iránt. Jelenleg a Balaton ár-érték arányban a legkedvezőbb és nyilvánvaló Magyarország lakosaihoz a legközelebb van. Hétvégén, ha jó idő van, minden hely elkelt, júniusban már a város vendégeinek is alig tudtunk szálláshelyet foglalni.

Witzmann Mihály közgyűlési alelnök az ünnepélyes kikötő átadón arról beszélt, hogy beruházásokra van szükség a jövedelmező turizmushoz.

Witzmann Mihály, alelnök, Somogy Megyei Közgyűlés:
- Kell hozzá jó időjárás, hogy sok vendég legyen, kell színvonalas program kínálat és kellenek megfelelő szolgáltatások a településeken, de azt hiszem hogyha fejlesztések nincsenek, nincs ami előre vigyen, nincs ami előre mutasson a balatoni turizmus tekintetében, akkor a turizmus virágoztatásáról is lemondhatunk.

Ilyen szempontból is kiválóak a Balaton kilátásai, - tette hozzá Witzmann Mihály - hiszen a 2014-20-as uniós költségvetési ciklusban a Magyar Tenger, mint kiemelt üdülőkörzet több mint 40 milliárd forintos forrásra számíthat.

(Híradó)

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése