Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Augusztus 23. 14:36, péntek | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Megéri túllépni? Három napon át bárhol mérhetnek a rendőrök

Megéri túllépni? Három napon át bárhol mérhetnek a rendőrök

Csütörtök és szombat között a gyorshajtók megfékezésére általános közúti ellenőrzést indítanak. Somogyban is kiemelt figyelemre számíthatnak a sofőrök, valamennyi járásban mérhetnek a rendőrök.

A rendőrség augusztus 22 és 24 között ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások megtartását a TISPOL (European Traffic Police Network) elnevezésű fokozott ellenőrzés keretében – hozta nyilvánosságra szerdán a rendőrség.

Somogyban az idén július végéig háromszáztizenegy személyi sérüléses közlekedési baleset történt, szemben a múlt év hasonló időszakában mért 280-al. Ebben az évben a kilenc halálos tragédián kívül 104 baleset súlyos, míg 198 könnyű sérüléssel járó karambol, ütközés is bekövetkezett – derült ki a Magyar Autóklub összesítéséből. Koncz István, a szervezet dél-dunántúli elnöke elmondta: sok gépkocsivezető nem méri fel, hogy a túlzott sebesség, milyen veszélyeket jelent. Városokban, községekben a megengedett óránkénti 50 kilométer helyett gyakran 70-80-al hajtanak a járművezetők, a lakott területen kívül nem ritkán 110-120-as tempóval száguldoznak ott, ahol legfeljebb 90-el lehet közlekedni. A motorosok egy része ennél is gyorsabban vezet.
– A balesetek közel 60 százalékát a gyorshajtás okozza – hangsúlyozta. – A valóságban ennél is magasabb lehet az arány, hiszen a gyorshajtás áll gyakran a pályaelhagyásos karambolok hátterében is.

Sinkovics Ferenc nyugalmazott alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának korábbi vezetője szerint a szabályok maradéktalan betartása, a figyelmes, körültekintő vezetés, a forgalmi körülményekhez alkalmazkodás fontos elvárás valamennyi járművezető részéről. Ebbe beletartozik az is, hogy az adott sebességhatárokat senki ne lépje túl.
– Különösen lényeges, hogy a forgalom védtelen résztvevőivel – például a gyalogosok, kerékpárosok – szemben előzékenyek, udvariasak legyenek a sofőrök – emelte ki. – Ez pedig csak akkor valósulhat meg, ha a járművezetők az előírt sebességhatárokat betartva közlekednek. Hamarosan különösen indokolt a fokozott figyelem: rövidesen megkezdődik a tanítás, az átállás újabb veszélyforrást jelenthet.

Címkék: siófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.