Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 08. 12:47, hétfő | Helyi

MÁV: a menetrend változott, de a vánszorgás marad

MÁV: a menetrend változott, de a vánszorgás marad

Vasárnaptól változott a vasúti menetrend: a módosítások országosan közel 20 vasútvonalat érintenek. Úgy tudjuk, az új előírások megyénkben nem befolyásolják a vasúti kocsik sebességét, azaz a helyi szakaszok nagy részén marad a las

Új vonatokat indít a vasúttársaság, több esetben csökken a menetidő és újabb csatlakozási lehetőségek is adódnak – derült ki a MÁV Start Zrt. tájékoztatójából. Az utasok megfelelőbb kiszolgálása érdekében módosították a menetrendet, mely egyebek mellett érinti a 36. számú Fonyód-Kaposvár vonalat továbbá a Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk szakaszt is.
A balatonfenyvesi kisvasút vonalán már tavasszal és a nyári előszezonban is több utazóra számít a MÁV-Start Zrt., így május elsejétől ott is új vonatpár áll a kirándulók rendelkezésére.

A változásokat a korábbi évek gyakorlatának megfelelően hajtják végre, azaz az utóbbi időben kapott jelzéseket, igényeket igyekeztek beépíteni a menetrendbe. Megtudtuk: vasárnaptól kisebb változások léptek életbe a Győr-Veszprém, a Szombathely-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Budapest-Pécs, a Szentlőrinc-Sellye, a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Hatvan és a Füzesabony-Eger valamint a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon is. A régióban változás, hogy a Rédics-Zalaegerszeg vasútvonalon feltételes megállásokkal közlekednek a vonatok vasárnaptól, ennek értelmében a megállóhelyeken csak akkor áll meg a vonat, ha az utasok a leszállási szándékukat jelezve a kocsi belsejében található jelzőkészüléket megnyomják vagy a mozdonyvezető a megállóhelyen várakozó utast lát.

Úgy tudni, Somogyban a menetrendi változások dacára a 2013-as tavaszi idényben is marad a visszafogott tempó. A Kaposvár-Fonyód vonal nagy részén óránként 40, illetve legfeljebb 60 kilométerrel közlekednek a szerelvények. Továbbra sem száguldanak a vasúti kocsik Kaposvár és Dombóvár között és a sebességkorlátozások várhatóan huzamos ideig a Kaposvár-Siófok szakaszon is megmaradnak, Karád környékén több helyen 30-as tempót engedélyeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére