Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 28. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: HírTV

Már 18 embert megölt

Már 18 embert megölt

Már 18-ra emelkedett a Fülöp-szigeteken pusztító Neszat tájfun áldozatainak száma. A hatóságok 35 embert még mindig keresnek, 53 ezer embernek kellett elhagyni otthonát az esőzések után kialakult áradások miatt.

A tájfun a becslések szerint eddig több mint 2 milliárd dolláros kárt okozott a szigetországban.

A Neszat névre keresztelt tájfun nyomait takarítják a Fülöp-szigeteki főváros partjainál. Sok a halálos áldozat, és több embert még eltűntként tartanak nyilván. A főváros egyes kerületei még mindig víz alatt állnak, sok utcában viszont a hatóságok már megkezdték a kidőlt fák és a törmelék eltakarítását. Több mint egymillió ember maradt áram nélkül.

A város egyik legszegényebb negyedét is elöntötte a tenger, több mint ötezer embert kellett kitelepíteni. A nyomornegyedekben sok házat összedöntöttek a hullámok. „Egy hatalmas hullám, illetve a vele érkező szeméttörmelék nekicsapódott a házunknak, ami nem sokkal ezután összedőlt. Most nincs hol aludnunk” - nyilatkozta egy manilai lakos.

A Fülöp-szigeteken gyakoriak az ilyen heves viharok, de a hatóságok szerint ez volt az idei szezon eddigi legerősebb ciklonja. Az óránként 120 kilométeres széllökésekkel kísért tájfun várhatóan pénteken éri el Kína partjait. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.