Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Október 26. 14:06, hétfő | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció

Liam Neeson thrillere tartja magát az észak-amerikai mozis toplista csúcsán

Liam Neeson thrillere tartja magát az észak-amerikai mozis toplista csúcsán

Ismét Liam Neeson Becsületes tolvaj című akciófilmje érdekelte a legtöbb nézőt Észak-Amerikában a hétvégén.

A második hete játszott produkció az elmúlt három napban újabb 2,4 millió dollárral (739 millió forinttal) növelte bevételét a mozikban.

A Variety.com cikke szerint a filmet az előző hétnél több, már 2502 vetítőben játszották, mivel a New York-i kormányzó, Andrew Cuomo engedélyezte, hogy az állam egyes mozijai péntektől korlátozott kapacitással ismét kinyithassanak a metropoliszon kívül.

A Becsületes tolvaj produkciós cége, az Open Road elégedetten nyilatkozott a film bevételéről, mint közleményükben fogalmaztak, bíztak benne, hogy egy akciófilm Neesonnal becsalogatja a közönséget a mozikba, és az eredmény ezt igazolta is, hiszen két egymást követő hétvégén lett listavezető a produkció.

A hollywoodi lap megjegyezte, hogy a film az elmúlt két hónap egyik legalacsonyabb mozis bevételével tudott a lista élén maradni. Ugyanakkor Paul Dergarabedian boxoffice-elemzőt is idézték, aki hangsúlyozta, hogy a számok mégis arról tanúskodnak, hogy a nézőknek fontos a mozis élmény.

New York város, Los Angeles és San Francisco mozijai továbbra is zárva vannak. Az Amerika-szerte már ismét kinyitott mozik pedig csökkentett befogadóképességgel, távolságtartási szabályokkal működnek.

A Becsületes tolvaj mögött a második helyen a Nagypapa hadművelet szerepel 1,9 millió dolláros (585 millió forintos) hétvégi jegyeladással. A Robert De Niróval forgatott vígjáték a bemutatása óta eltelt 17 nap alatt 9,7 millió dollárt (3 milliárd forintot) keresett.

A Disney The Empty Man című horrorja 1,3 millió dolláros (400 millió forintos) jegyeladással debütált, és ennyit hozott a hétvégén Christopher Nolan Tenet című filmje is, amit nyolcadik hete játszanak Amerikában. A Tenetre eddig világszerte mintegy 340 millió dollárért (105 milliárd forintért) váltottak jegyet a mozikban.

A múlt héten a pandémia miatt újabb három hollywoodi produkció bemutatását halasztották el: a Legally Blonde 3., a Kampókéz és a Szellemirtók: Az örökség is később kerül majd a mozikba. Az idei mozis naptárban csak néhány bemutató maradt még, köztük a Wonder Woman 1984, amit december 25-től akarnak forgalmazni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.