Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Szeptember 25. 06:58, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Rendőrség

Lezárt akta: A biztonsági öv megmenthette volna

Lezárt akta: A biztonsági öv megmenthette volna

Tavaly októberben egy személygépkocsi az 51-es főúton, Dömsöd térségében közlekedett Budapest felől Baja irányába, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarban lesodródott és egy út menti fának csapódott.

Az ütközéstől a gépkocsi megpördült, a bal hátsó ülésen utazó, 71 éves asszony kirepült az autóból, és a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A közlekedési baleset vizsgálata szakértők bevonásával zajlott. Az igazságügyi orvosszakértő szerint a 71 éves áldozat a balesetben elszenvedett sérüléseinek - súlyos agy-, és arckoponyatörés, koponyaüreg megnyílása, végtagtörések, bal oldali sorozat bordatörés, mellüregi vérgyülem, szív bal kamrájának átszakadása, valamint májroncsolódás - következtében vesztette életét. A szakértő kitért arra is, amennyiben az utas becsatolt biztonsági övvel utazott volna, a személygépkocsiból kizuhanást a biztonsági öv megakadályozta volna, és nem keletkeztek volna a végzetes, élettel összeegyeztethetetlen sérülések.

A műszaki szakértő megállapította, hogy a sofőr a pályaelhagyás után eltúlzott kormánymozdulattal akart visszatérni az útra, amelynek következtében nagyobb lett a gépkocsira ható oldalgyorsulás, ezért vesztette el uralmát a gépkocsi felett. Az útról történő lehaladás a vezető részére felróható vezetéstechnikai hiba volt, ennek következményeit képtelen volt kivédeni.

A 49 éves sofőrt halálos közúti baleset okozása vétségével gyanúsították meg. Beismerő vallomást tett, a felelősségét elismerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.