Hírek
2014. December 01. 12:44, hétfő |
Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/László T. András
Kulináris élvezetek Dumas-módra

A Corvina Kiadó gondozásában Konyhaszótár – Alexandre Dumas szakácskönyve címmel kiadott kötet eredetijét a 19. század egyik legjelentősebb francia írója egykor élete főművének tekintette.
Dumas 141 éve írta gigantikus irodalmi szakácskönyvét.
„A Párizsban 1873-ban megjelent első kiadás 1300 oldalán háromezer recept szerepelt, rengeteg novellával, kalanddal kiegészítve. Úgy gondoltuk, ez a gigantikus mű első látásra emészthetetlen lenne, ezért egy rövidített változatot válogattam össze” – fejtette ki Szederkényi Olga, a mű fordítója.
A kötet első részében olvasható Dumas kisregényszerű esszéje, amellyel bevezeti az olvasót a kulinária történetébe, kezdve ott, hogy Éva leszakítja az első almát. Az írás betekintést nyújt a gasztronómia alakulásába: például hogyan ették a római korban az énekesmadarak nyelvét, mikor használtak először a villát, asztalterítőt, mikor érkezett meg a csokoládé Európába. Folytatás…
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 07. 08:01, csütörtök | Belföld
Visit Hungary: csaknem 100 ezer vendéget fogadtak a fővárosi szállodák a Forma–1 versenyhétvégén
Az idei Forma–1 versenyhétvégén a fővárosi szállodák majdnem 100 ezer vendéget fogadtak, kihasználtságuk meghaladta a 86 százalékot.
2025. Augusztus 07. 07:55, csütörtök | Belföld
Iparvédelmi és munkahelyvédelmi akciótervet dolgoz ki a kormány
Elkezdte a konzultációkat a külgazdasági és külügyminiszter azokkal a nagy cégekkel, amelyeket az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejött kereskedelmi megállapodás érint