Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 14. 11:25, vasárnap | Helyi
Forrás: http://www.sonline.hu

Kilenc perc alatt lerendezte a Fradi a Siófokot

Kilenc perc alatt lerendezte a Fradi a Siófokot

Két gólt is rúgott a FTC elleni idegenbeli meccsén az FGSZ Siófok, ám ez még a pontszerzéshez sem volt elég. A balatoniak már ötvenegy kapott gólnál tartanak és még mindig van hátra nyolc bajnoki.

Egy félidőn át tartotta magát a Siófok a Jennert nélkülöző, majd a 4. percben sérülés miatt Jovanovicot is elvesztő FTC ideiglenes otthonában, a Puskás Ferenc Stadionban, ám a másodikban bedarálták Horváth Károly addig viszonylag jól teljesítő együttesét.

A nyitó játékrészben akadtak helyzeteik, vezettek egy-két jónak tűnő kontratámadást, ám a fordulás után Melczer szabadrúgásból elért remek találatát leszámítva nem jelentetek veszélyt. A harmadik gól után pedig láthatóan visszavettek a tempóból a zöldek és Melczer szépítése után még mindig volt vissza 18 perc, ráadásul Máté személyében még egy támadó volt bevetésre készen, aki épp a Ferencvárostól érkezett Siófokra. A szépítés után, a hajrára azonban a jobb oldali védő Kiss Zoltán került a pálya közepére, majd ha Máté nem is, Menyhárt bemutatkozhatott volt klubja ellen, hisz télen szintén az Üllői útról ékezett a Balatonhoz. – Cserék után megbomlott az egység, nem tudtam olyan minőséget cserélni a pálya közepére, hogy a további labdaszerzésekben jeleskedni tudjunk és a végén ezt a Fradi ki is használta – mondta Horváth Károly a somogyiak trénere.

Dajicot is meg kell említeni, aki góllal tehette volna emlékezetessé századik bajnokiját, ám kihagyta a kihagyhatatlant a 12. percben. Ellenben úgy tűnik a sérülése a múlté, hisz az egész tavasszal 21 percet játszó labdarúgó most végig a pályán volt.
A Fradi helyzet nélkül szerezte meg a vezetést, miután egy szögletnél a rövid oldalon Windecker hagyta középre csúsztatni Cukicnak a labdát, amiről lemaradt Tímár, ráadásul Dajic nem tudta menteni Böde labdáját a gólvonal előtt (1-0). A vendégek Melczer szöglete után Tímár Besicet megelőző fejesével egyenlítettek (1-1), sőt négy perccel a félidő előtt – a sok Fradi helyzet közepette - Windecker a vezetést is megszerezhette volna, ám ahogy a saját, úgy az ellenfél kapuja előtt is hibázott.

A fordulás után nyolc perccel meg is szerezte a vezetést a Fradi, mely után nem volt visszaút a vendégeknek. Windecker (dísz)kíséretében Cukic hozta befele a labdát balról, beívelte középre Bödének, aki kicselezte ugyan Fejest, ám lövését mentette Kurucz, de Tímár nem tudta elrúgni a kipattanót, amit így könnyedén passzolt a hálóba a támadó (2-1). A házigazdák harmadik góljánál pedig a „magára hagyott” Fehért verte meg egy az egyben Leonardo, akinek középre lőtt labdát Böde belsőzte könnyedén a hálóba, miután egyetlen balatoni védő sem volt a közelében. (3-1) Az említett Merczer szépítés (3-2) után sem volt esélye a balatoniaknak, sőt kaptak még egy gólt, amit – hiába ragadt be Fejes – lesállás előzött meg, de ez már nem osztott nem szorzott. (4-2)

A balatoniak 51 kapott gólnál tartanak, összehasonlításként az elmúlt két első osztályú bajnokságot egyaránt negyveneggyel zárták! Az pedig, hogy a második félidőt megint elbukták már nem is meglepetés, hisz az első félidők alapján ősszel huszonkettő, a tavasszal pedig hat pontjuk lenne. Csak az a második félidő ne lenne…

FTC-FGSZ Siófok 4-2 (1-1)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 5500 néző. Vezette: Erdős.

FTC: Jova – Jovanovic (Peric 4.p), Gyömbér, Besic, Sváb – Aborah, Cukic, Józsi – Somalia, Böde, Leonardo (Birtalan 91.p). Vezetőedző: Ricardo Moniz.

FGSZ Siófok: Kurucz – Fehér, Tímár, Takács Z., Fejes – Pál Sz., Windecker (Kiss Z. 76.p), Kecskés (Gál A. 54.p), Nagy T. – Melczer (Menyhárt 82.p) – Dajic. Vezetőedző: Horváth Károly.

Gólszerzők: Böde 11., 54., 65., Leonardo 89., illetve Tímár 27., Melczer 72. perc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak